Inicio Actualidad Revetlles de Sant Joan amb precaució i bon ambient

Revetlles de Sant Joan amb precaució i bon ambient

És una tradició popular molt arrelada a Catalunya celebrar la nit de Sant Joan amb revetlles al carrer organitzades per entitats de la ciutat amb l’objectiu de omplir de música i bon ambient una de les nits més especials de l’any.

L’Ajuntament de Cornellà ha donat autorització a diferents entitat per organitzar revetlles seguint totes les normes de seguretat pertinents: L’associació de veïns del barri Pedró estarà a la plaça del Pallars; la de la Miranda, a la plaça del Pare Lleonard; la del Casc Antic, a la plaça de la Figuera; els de la Fontsanta-Fatjó, al parc del Canal de la Infanta (a prop de la pista de Basket); i els de l’Almeda, a la plaça d’Almeda la Vella. I més enllà de les associacions de veïns, també organitzaran revetlles per Sant Joan l’Associació galega Rosalía de Castro (al carrer de Frederic Soler, entre l’avinguda de la República Argentina i el carrer dels Catalans); el Grup d’esplai Vol i Vol (a la plaça de Lluís Companys); la Peña cultural y andalusa Atlético Minas (al carrer de Bonavista, del número 1 al 16); l’Orfeó Catalònia (al carrer de Torres i Bages, entre la plaça del Trinquis i el carrer de Domènech i Muntaner); i l’Associació Andaluza Hijos de Almáchar (al passatge d’Acàcia, entre el carrer d’Acàcia i de l’Avellaner).

MAS:  'A Prop Teu' gestiona més de 6.000 incidències els darrers quatre anys

Prevenció per la sequera i amb els petards

Amb la voluntat de garantir la protecció de la ciutadania i de les zones boscoses, és necessari recordar que queda prohibit el llançament de coets i l’encesa de qualsevol mena de petard o pirotècnia a prop del bosc i a la franja de 500 metres que les envolta. Enguany, a més, és especialment important complir estrictament la normativa per la forta sequera.

La Flama del Canigó

Una mica abans de la celebració de les revetlles de Sant Joan, se celebra la Flama del Canigó. Aquesta arriba a Cornellà de mans de diferents entitats catalanistes i es concentra, com és habitual, a la plaça de l’Església. El divendres 23 de juny, a partir de les 19 h, es portarà a terme la rebuda de la flama a l’Orfeó Catalònia (en el barri del Pedró) i des d’allà s’iniciarà la cercavila de la flama fins a la plaça de l’Ajuntament, acompanyats pels tabals de la Cua de Drac del Foment i les Bastoneres de Cornellà.

MAS:  Els pressupostos del 2024 se centren a establir les bases per al futur

Ja a la plaça de l’Església, hi haurà ballada de sardanes fins que arriba la flama i, després, (a les 19.45 h, aproximadament) actuacions de les Bastoneres de Cornellà i petada a càrrec dels Diables de Cornellà i de la Cua de Drac.

AGENDA DE LES REVETLLES

CONSELLS PER REVETLLES I FESTES DE FOC


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa Policía Nacional de Sant Feliu de Guíxols expulsa a delincuente multirreincidente a su país de origen
Artículo siguienteL’alumnat del Jaume Balmes i la gent gran de Sant Cosme tanquen el curs del seu projecte de relació intergeneracional amb una festa
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí