Inicio Actualidad Núria Carbonell, guardonada en la quarta edició dels Premis #FPCAT

Núria Carbonell, guardonada en la quarta edició dels Premis #FPCAT

Esteu aquí

La iniciativa promoguda per la Generalitat de Catalunya reconeix les bones pràctiques i la trajectòria individual en el camp de la formació professional

divendres, 28 abril, 2023 – 11:30


La pratenca Núria Carbonell va ser guardonada ahir en el marc de la quarta edició dels Premis #FPCAT que va desenvolupar-se al Palau de Pedralbes de Barcelona. La iniciativa, promoguda per la Generalitat de Catalunya, pretén distingir les actuacions i els projectes que hagin contribuït amb excel·lència als interessos de la formació professional, amb l’aplicació de mètodes o tècniques de millora, innovació i/o qualitat en els sistemes pedagògics, ocupacionals, de gestió i d’assessorament, l’adequació a les necessitats del mercat de treball, la creació de materials didàctics, i qualssevol altres aportacions significatives i notables que mereixin un especial reconeixement.


Una pionera


Núria Carbonell va esdevenir una pionera en la introducció de la família de la logística i el transport en la formació professional. Després de llicenciar-se en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona l’any 1980, va desenvolupar 33 dels seus 34 anys com a docent al Prat de Llobregat, als instituts d’FP Illa dels Banyoles i Les Salines, centre on finalitza la seva trajectòria l’any 2017.

MAS:  Cornellà dona la benvinguda al Nadal amb la festa d’encesa de llums


El curs 1999-2000 s’inicia la implantació del Cicle formatiu de grau superior de Gestió del Transport, en un moment d’inexistència de formació en aquest sector. Va constituir un repte obtenir continguts per desenvolupar-la. Per aquest motiu, Carbonell va dirigir-se a empreses del sector (Renfe, ABX, Estació de Sants, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya) per estudiar la seva tasca diària en “L’organització del servei de transport terrestre”, crèdit que va impartir des del primer any del cicle. Va publicar dos llibres de contingut del crèdit com a material per als seus alumnes.


Vetllar per una formació professional de qualitat i sense fronteres

MAS:  Èxit de la Festa de la Salut i de l'Activitat Física


Durant tota la seva carrera, Carbonell ha vetllat per construir una formació professional de qualitat, la que necessita el teixit productiu. Va aconseguir la integració del món empresarial dins de la formació. Posteriorment, arran del seu contacte amb el sector, va apropar el món de l’empresa als alumnes amb la participació en jornades tècniques, visites al sector i participació en cursos del sector, com ara a l’Escola Europea del Short Sea Shipping del Port de Barcelona. Els cursos es van fer extensius a tots els alumnes d’aquests cicles formatius de Catalunya. També va contribuir sent formadora de formadors per als centres que impartien de nou els cicles de Transport i Logística i Comerç Internacional.


Així mateix, Carbonell va fomentar una formació professional sense fronteres. Ha estat membre de projectes internacionals rellevants. Va prendre part, com a professional de la formació en transport, logística i comerç internacional, en el Projecte Eurotranslog, que té per objectiu desenvolupar aquesta formació a la Unió Europea. Hi van participar representants de vuit països de la UE. Amb el pas del temps, aquest projecte ha donat lloc a la xarxa europea Netinvet de països que formen en els cicles de Transport i Logística i Comerç Internacional.

MAS:  El projecte municipal de Comunitats Amables presentat com exemple de bona pràctica a la Diputació de Barcelona


Igualment, va treballar amb perspectiva de gènere. En el marc de l’FP Dual, va permetre l’entrada de l’alumnat a formar-se dins de l’empresa i, especialment, l’entrada directa de les estudiants que cursaven el cicle formatiu, fet que en va possibilitar la inserció laboral en un sector masculinitzat.


La seva tasca ja havia estat guardonada a nivell local. L’any 2017 va rebre el Premi Ciutat del Prat en reconeixement a la seva trajectòria professional en l’àmbit de l’ensenyament del transport i la logística i al seu compromís amb la formació professional de qualitat a la ciutat.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEls fets delictius es mantenen a la ciutat en nivells inferiors als d’abans de la pandèmia
Artículo siguiente¿Cómo se vota por correo en Baix Llobregat las elecciones municipales de 2023?
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí