Inicio Actualidad Surt a la llum Hores de Prat, el nou llibre institucional de...

Surt a la llum Hores de Prat, el nou llibre institucional de la ciutat, que documenta el Prat d’avui amb la mirada de David Airob

Esteu aquí

Aquest diumenge el fotoperiodista passarà pel programa especial del Prat Ràdio amb motiu de Sant Jordi i signarà exemplars al Fondo d’en Peixo a les 11h

dimecres, 19 abril, 2023 – 14:30


El fotoperiodista David Airob va presentar ahir davant de les prop de 300 persones que van omplir l’auditori del Cèntric Espai Cultural la seva obra ‘Hores de Prat’. Fruit d’un encàrrec de l’Ajuntament, que també ha editat el llibre, és un recull d’imatges que retrata el discórrer de la vida de la ciutat, la seva gent i el territori. L’obra es posa a la venda avui en llibreries i, durant la jornada de Sant Jordi, Airob en signarà exemplars al Parc de Fondo d’en Peixo, a partir de les 11h, i al carrer Ferran Puig, de 13:30h a 14:30h, a la parada de la llibreria Drac.

MAS:  Concurs 'Comparteix una acció solidària'


L’emotiu acte de presentació, en què es van projectar les fotografies que integren el recull,  va arrencar amb la lectura, per part de l’actor pratenc Arnau Puig, del pròleg escrit per Airob. Tot seguit, l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, va intervenir per donar les gràcies a totes les persones que han contribuït a fer possible l’obra.


La periodista d’El Prat Ràdio Isa Gonzalo va moderar una conversa sobre la naturalesa de l’obra amb Airob, que va ser cap de fotografia de La Vanguardia -diari en què va treballar durant gairebé 30 anys- i que ha estat reconegut amb premis com el World Press Photo, el Sony World Photography o l’Agustí Centelles. El fotoperiodista va aprofitar el moment per mostrar el seu reconeixement als pratencs i pratenques que en el seu dia a dia ajuden a altres persones, una feina que ha volgut retratar amb la seva càmera. “Aquest són els veritables herois”, va afirmar. “El protagonisme del llibre el té la gent, perquè la gent és la que fa poble; la que dona vida. Poden haver-hi escoles, però si no hi ha un equip docent molt potent, és inútil, i si n’hi ha, és brillant. Aquest exemple el podríem extrapolar a moltes coses”, ha explicar Airob. Així mateix, va agrair la llibertat de què ha pogut gaudir treballant per a l’Ajuntament en l’elaboració del recull.

MAS:  La política energètica de l’Ajuntament del Prat, reconeguda amb un premi a la millor iniciativa pública en aquest àmbit


Venda i signatura de llibres


El llibre surt avui a la venda a les llibreries del Prat -Drac, Atenea i Servei de Secretaria- per un preu de 39 euros. Diumenge vinent, en el marc de les celebracions de Sant Jordi, David Airob estarà signant-ne exemplars als estands de venda de llibres de la llibreria Drac a Parc de Fondo d’en Peixo (a partir de mig matí) i al carrer Ferran Puig (a partir de les 13.30 h).


Airob també intervindrà diumenge, poc després de les 10h, al programa especial que El Prat Ràdio farà en directe des de Fondo d’en Peixo amb motiu de l’aniversari de l’emissora.

MAS:  T'animes a fer voluntariat al LECXIT?


- Te recomendamos -
Artículo anteriorDilluns es posa en marxa l’autobús a Bellvitge
Artículo siguienteLes biblioteques commemoren Sant Jordi amb activitats i propostes de lectures per a totes les edats
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí