Inicio Actualidad Crear, un joc de contagi

Crear, un joc de contagi

Esteu aquí

El grup de Pràctiques de creació, amb la mediació del col·lectiu Big Bouncers, treballen tot el curs explorant nous imaginaris escènics

Foto: Laura Tamayo

dijous, 23 març, 2023 – 10:00


Els dimecres, l’alumnat de Pràctiques de Creació es troba al Teatre L’Artesà per treballar  la creació amb l’acompanyament d’un artista o col·lectiu al llarg de tot un curs. Enguany, les encarregades d’activar els disparadors d’imaginaris són el col·lectiu Big Bouncers, format per les coreògrafes Anna Rubirola, Cecilia Colacrai i Mireia de Querol que des de fa 10 anys treballen explorant els llenguatges de l’escena, els treballs site specific i la pedagogia, acompanyades també de tota una familia d’artistes col.laboradores.

MAS:  Cap de setmana de disfresses amb la gran Rua del Carnaval 2024


En aquesta ocasió, la Cecilia Colacrai, la Mireia de Querol i la Diana Gadish són qui estant treballant amb l’alumnat de Pràctiques de Creació. Durant aquest curs, conviden al grup a explorar la idea del contagi com a valor positiu de transformació. Amb l’objectiu de provocar una expansió, un contagi de moviment, riure, energia… que parteix de l’individu, del cos i les accions quotidianes, l’han posat en relació amb el seu entorn immediat, connectant així el cos col·lectiu. Han volgut jugar també amb espais no convencionals, investigant les possibilitats que ofereixen els diferents paisatges a l’imaginari, al moviment i a la trobada. Han treballat en espais diferents del Teatre l’Artesà i fins a final de curs continuaran treballant conjuntament amb les alumnes en aquest procés de creació compartit.

MAS:  Fallece un futbolista marroquí en accidente de tráfico en Palau-saverdera


Compartir permet entendre el fet pedagògic i artístic més enllà d’un producte final, comprendre-ho com un procés, com un camí, pensar-ho en tota la seva complexitat. Compartir permet el diàleg, permet la transformació, permet entendre i entendre’ns per continuar. I perquè, a la fi, compartir és l’essència de les Arts Vives. L’alumnat de Pràctiques de Creació s’estima aquest diàleg i el compartir i és per això que el dimecres 22 de març van obrir les portes del seu “laboratori” per compartir el seu imaginari amb les seves famílies amb una mostra del treball que han anat fent fins ara.


Però no només comparteixen el seu procés amb les famílies, també els hi encanta compartir experiències amb els seus companys d’Artefactes Escènics anant a veure els seus projectes de creació i participant dels col·loquis o gaudint d’altres activitats amb altres grups de diferents edats que també estimen les Arts en Viu.

MAS:  Aquesta setmana acaba el termini de preinscripcions a l'Escola Municipal de Música per al proper curs


Un exemple és la trobada intergeneracional que el passat dimecres 15 de març van poder gaudir amb el grup d’Apuntador@s del Teatre L’Artesà i els seus companys d’Artefactes Escènics. Un espai de joc i experimentació on Pràctiques de creació va proposar algunes dinàmiques de moviment, i el David Espinosa i els Artefactes Escènics van proposar un joc de composició escènica i coreogràfica, en petita escala, a partir de l’objecte i la llum.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Síndic de Greuges presenta al ple el seu informe anual del 2022
Artículo siguienteApaguem llums una hora per donar un respir al planeta
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí