Inicio Actualidad Cornellà organitza ‘Fem Esport’, un acte en reconeixement de l’esport femení de...

Cornellà organitza ‘Fem Esport’, un acte en reconeixement de l’esport femení de la ciutat

L’Ajuntament de Cornellà organitza el dijous 16 de març un acte especial en reconeixement de l’esport femení sota el títol ‘Fem Esport’ amb la col·laboració de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya. L’acte tindrà lloc a L’Auditori de Cornellà a partir de les 19.00 hores.

Hi prendran part, des de l’escenari, noies i dones que representen l’esport a la ciutat en tots els seus vessants: joves esportistes, dones amb responsabilitats en la gestió de les entitats, àrbitres, entrenadores, esportistes que han arribat a l’elit… Tot i això, no s’entregaran premis individuals, ja que l’objectiu és fer un reconeixement general i col·lectiu de tot l’esport femení a la ciutat, per la seva implicació social i la repercussió en la consecució de la igualtat al municipi.

MAS:  La Festa del Prat al Món mostra la cara més compromesa de la ciutat en un ambient lúdic i festiu

Hi haurà actuacions musicals, entrades de dansa acrobàtica i gimnàstica, i algunes performances especials. La gala estarà presentada per la periodista Olga Viza, amb una reconeguda trajectòria als mitjans de comunicació audiovisuals.

L’esport femení a Cornellà avui i pinzellades històriques

En el transcurs de l’acte, s’explicarà com és actualment l’esport femení a la ciutat de Cornellà, i s’oferiran pinzellades històriques de la seva evolució. Per una banda, un panorama de l’esport de base i de formació actuals, però també, per l’altra, l’experiència de dones referents o inspiradores a qui les més joves donen el relleu, que explicaran les dificultats que van poder trobar en el moment que es van introduir en el món de l’esport, per mostrar amb un missatge esperançador i positiu d’acord amb la realitat actual.

MAS:  Creació, art i artesania als tallers de L'Aparador de la Festa Major del Prat

A l’escenari hi intervindran noies i dones en representació d’una vintena d’entitats on elles tenen o han tingut un paper significatiu. Actualment, hi ha prop de 1.700 dones que practiquen esport a Cornellà, d’acord amb els registres de les entitats federades, tot i que aquesta xifra, òbviament, no inclou les dones que realitzen tasques tècniques o de gestió o altres activitats relacionades amb el món de l’esport.

És significatiu també que, a nivell formatiu, les xifres de practicants d’esports s’acosten a la paritat. En la darrera temporada completa d’esport escolar, les competicions que canalitzen els centres educatius a nivell comarcal, Cornellà va comptabilitzar 2.000 participants, dels quals 900 eren noies.

MAS:  Sis escoles obertes cada tarda amb dinamització esportiva al pati durant l'estiu

‘Fem Esport’ tindrà lloc el dijous 16 a L’Auditori de Cornellà a partir de las 19.00 hores. L’aforament és limitat i cal demanar entrada amb invitació a: igualtat@aj-cornella-cat o per tel. 93 474 28 41.


- Te recomendamos -
Artículo anterior¿Ganas de finde? disfruta de estas cinco rutas de Baix de Llobregat
Artículo siguienteNova programació de cursos al CIRD
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí