Inicio Actualidad Pla de rehabilitació de Sant Ildefons, subvencions de fins el 65% per...

Pla de rehabilitació de Sant Ildefons, subvencions de fins el 65% per a les comunitats

L’Ajuntament de Cornellà impulsarà la rehabilitació de 49 comunitats del barri de Sant Ildefons, les quals aconseguiran un estalvi energètic com a mínim del 45%, i milloraran la sostenibilitat i accessibilitat de les finques. La rehabilitació d’habitatges és una de les prioritats municipals en materia residencial que recull el Pla d’Habitatge (2020-2030), sobretot, per la necessitat de renovar el parc d’habitatges –el 69% dels blocs de la ciutat es van construir entre els anys 50 i 80– i per a garantir una major eficiencia energètica.

Per això, s’ha posat en marxa el Pla de Rehabilitació Extensiva de Sant Ildefons, ja que bona part del patrimoni envellit es troba en aquesta zona, al qual ja s’han adherit 1.176 famílies dels carrers Arç, Àlber, Boix, Bedoll, Avet, Avellaner, Begònia, Garrofer i Mossèn Andreu. Les obres de remodelació estan previstes que comencin en la primavera de 2024 i es realitzaran per sectors. Amb el temps, la intenció és renovar progressivament tots els edificis de planta baixa +5 del barri, un total de 3.651 habitatges, unes 150 comunitats.

MAS:  Obertes les inscripcions per a la 20a Mostra d’Entitats

En què consisteix el Pla de Rehabilitació?

L’administració local subvencionarà fins al 65% del total de la reforma prevista en aquestes 49 comunitats, amb la possibilitat de realitzar el pagament fraccionat de la part no subvencionada fins a 17 anys sense interessos. El Pla comporta uns passos previs obligatoris.
En primer lloc, un equip d’arquitectes tècnics municipals realitza una diagnosi de l’edifici de manera gratuïta i presenta a les comunitats diferents propostes i el seu cost aproximat. I, en segon lloc, la reforma ha d’incloure, a més de les actua ciones necessàries per a complir amb una Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE) favorable, altres accions de rehabilitació que comportin un estalvi energètic mínim del 45%. A més, el procés d’intervenció ofereix diferents opcions de rehabilitació.

MAS:  El barri de Sant Cosme somriu per commemorar el Dia d’Acció per la Salut de les Dones

MES INFORMACIÓ A L’OFICINA LOCAL D’HABITATGE


- Te recomendamos -
Artículo anterior‘A Prop Teu’ gestiona més de 6.000 incidències els darrers quatre anys
Artículo siguiente¡Puentes de tres días en Baix Llobregat! Qué día es Navidad, qué día es fin de año y qué día es Reyes
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí