Inicio Actualidad Comença una nova edició de ‘Dansa Metropolitana’

Comença una nova edició de ‘Dansa Metropolitana’

La sisena edició de Dansa Metropolitana tindrà lloc del 9 al 26 de març i omplirà de dansa els teatres, els centres cívics, els carrers, les places i l’espai públic de dotze ciutats metropolitanes, entre elles Cornellà de Llobregat, amb més de 300 activitats per a tots els públics. 

Es tracta d’un projecte cultural que pretén fer arribar la dansa a tothom i facilitar el diàleg entre crítica, artistes i públic. Enguany, destaca l’increment de propostes de dansa clàssica i neoclàssica, amb la presència de grans ballets d’arreu del món, i el focus en Amèrica Llatina, amb una selecció́ de peces de creadors i creadores de l’altra banda de l’oceà̀.

Com a novetat, presenta una vinculació especial amb l’arquitectura, un projecte desenvolupat sota el nom de Liminar que permetrà veure dansa al mateix temps que visiteu edificis emblemàtics. Per exemple, la Masia Freixa (Terrassa), l’Antiga Fàbrica Mercedes Benz (Barcelona), l’Antiga Editorial Gustau Gili (Barcelona), el Vapor Codina (Sabadell) o Can Bagaria (Cornellà), entre altres.

MAS:  Gairebé un centenar d’entitats participaran a la 19a Mostra d’Entitats

Una programació́ que busca generar entusiasme a traves d’una gran diversitat de propostes nacionals i internacionals que van des de la dansa urbana fins al flamenc i la dansa contemporània, entre altres. A més, a traves de la implicació́ de teatres i municipis, aquest 2023 el festival coprodueix, acompanya i presenta 10 noves peces d’una nova generació́ de creadors.

DANSA A CORNELLÀ

A Cornellà, el primer espectacle de sala que podeu veure és el de la creadora italiana de dansa i teatre visual Antonella D’Ascenzi, a l’auditori Sant Ildefons, el 12 de març, a les 12 h. També en aquest mateix espai, el 18 de març, a les 19 h, “El ardor” d’Alberto Cortés, una peça enlluernadora entre la dansa, el teatre i la performance que se submergeix en una salvatge dissidència sexual i vital.

La Sala Romagosa acollirà l’espectacle “Mucha Muchacha“, una peça de dansa contemporània centrada en l’empoderament, la determinació, la llibertat i la cooperació, el diumenge 26 de març, a les 19 h. El dia abans, a l’auditori Sant Ildefons, 25 de març a les 18:00 h, hi haurà un taller gratuït  en què la companyia convida les participants a ballar la seva versió de la haka neozelandesa amb l’objectiu de crear un espai de trobada, sororitat i empoderament femení, tant individual com col·lectiu, a través de la dansa. Inscripcions a activitats.dansametropolitana@gmail.com

MAS:  Inscripcions per formar part dels col·laboradors i col·laboradores del Campament Oriental i la Nit de Reis 2024

Altres espectacles gratuïts: a la plaça de l’Església, el 18 de març, a les 12 h, podreu gaudir de l’espectacle “Human 21” de Sandra Macià, un viatge als orígens mestissos de la companyia andalusa, a través de les danses urbanes i l’escena contemporània i una reflexió sobre la situació actual de desconcert emocional en què vivim davant els efectes de la desconnexió pandèmica. 

Una hora més tard, a les 13 h, a la carretera d’Esplugues (davant la masia Can Maragall), hi podeu veure l’espectacle “Wild“, una atrevida producció de dansa i circ de Motionhouse que explora la nostra desconnexió amb l’entorn natural creant un bosc urbà en el dia a dia de la ciutat.

MAS:  El Prat se suma al Dia Mundial contra l’abús i el maltractament a la gent gran

El recinte tèxtil de Can Bagaria serà un dels escenaris arquitectònics emblemàtics de la ciutat, on podreu veure un programa triple: “Avec le temps…” de Claire Ducreux i Toni Mira, “La Banda”, OtraDanza, i l’actuació especial de les alumnes de les escoles de dansa de la ciutat i la col·laboració especial de l’Escola Municipal de Música Roser Cabanas. Serà el 19 de març, a les 11.30 h.

També hi haurà una estrena de cinema als Kinepolis Full de Cornellà, el 17 de març, a les 00 h, “Coppelia” inspirat en el Ballet Coppelia de Ted Brandsen creat per al Ballet Nacional dels Països Baixos, per a tots els públics.

 Programa complet Dansa Metropolitana


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLes Festes de la Carxofa tornen amb un programa ple d’activitats gastronòmiques i culturals
Artículo siguiente8M, Cornellà reafirma el seu compromís amb el feminisme
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí