Inicio Actualidad El govern municipal assoleix sengles acords amb ERC i Junts de suport...

El govern municipal assoleix sengles acords amb ERC i Junts de suport al PAM 2024-27

Esteu aquí

“Més Prat. La ciutat del futur es fa present” és el títol del pla, que s’ha presentat aquest dilluns en audiència pública i preveu reforçar el model de ciutat per fer front als reptes de les ciutats en l’actualitat

dilluns, 26 febrer, 2024 – 19:30


El govern municipal ha assolit sengles acords amb els grups municipals d’ERC, representant pel seu portaveu Jordi Ibern, i de Junts, representant per Gerard Valverde, per donar suport al Pla d’Actuació Municipal 2024-27, que s’ha presentat aquest dilluns a la ciutadania en una audiència pública i que es debatrà i sotmetrà a votació aquest dijous al plenari municipal. Titulat Més Prat. La ciutat del futur es fa present, el PAM preveu seguir actualitzant el model de ciutat per fer del Prat del futur una ciutat més cohesionada socialment, més pròspera i més sostenible, aprofundint així en els projectes que s’han posat en marxa en els darrers anys, com la millora d’espais públics, la defensa del dret a l’habitatge amb l’impuls de pisos assequibles, el desplegament de l’Energia del Prat, o la posada en marxa de nous serveis com l’OIAS, la Casa de l’Energia o la Botiga, entre d’altres.


Així ho preveu una proposta de PAM que s’ha presentat aquest dilluns en una audiència que ha tingut lloc al Cèntric Espai Cultural, i en la qual han participat l’alcalde, Lluís Mijoler, els portaveus del Prat en Comú, Alba Bou, i del PSC, Juan Pedro Pérez, i el gerent municipal, Ricard Fernández. En l’acte, al qual han assistit un centenar de persones, a títol individual o com a representants entitats, així com nombrosos regidors i regidores del govern i de l’oposició, s’ha exposat el full de ruta de l’equip de govern i han pogut plantejar dubtes i suggeriments als i les representants.

MAS:  La Fira Avícola del Prat unirà enguany la millor gastronomia de proximitat amb la defensa de la sostenibilitat social i ambiental


“Ara que el municipalisme s’apropa al 50è aniversari de la recuperació dels ajuntaments democràtics, que commemorarem al final d’aquesta dècada, volem reivindicar la seva millor història: la història d’un municipalisme que ha treballat per posar els recursos i la riquesa que generen les ciutats al servei del seu progrés i de la seva millora, de l’equipament dels seus barris, uns barris on tothom trobi les condicions per desenvolupar una vida digna i plena. I volem reivindicar també el paper singular que ha tingut la nostra ciutat en aquesta història: el Prat ha estat i és ben sovint, ho dèiem abans quan per exemple parlàvem de l’Energia del Prat, un referent. I el PAM 2024-27 estableix les condicions per seguir-ho sent”, ha exposat en aquest acte l’alcalde Mijoler.


Per fer-ho, el PAM s’articula en vuit eixos: l’impuls d’una ciutat transparent i amb un bon govern; feminista, que cuida i garanteix drets; que garanteix la cultura i l’educació; activa i saludable; habitable i amable; sostenible i en transició ecològica i energètica; i finalment innovadora, emprenedora i promotora del talent, i totes les mesures s’alineen amb els ODS recollits a l’Agenda 2030.

MAS:  Els col·legis electorals tanquen després d'una jornada que ha transcorregut amb normalitat


“En temps complexos, la resposta és més Prat”, afirma el PAM en el seu preàmbul, que posa en valor que el Prat del futur esbossat en l’anterior PAM 2020-2023 està ja prenent forma i esbossa els projectes per seguir-lo impulsant. En aquest sentit, destaca que la ciutat ha aconseguit captar, entre inversions municipals, altres d’altres administracions i amb la col·laboració de diverses entitats, recursos per ampliar el patrimoni públic o comunitari de la ciutat en 100 milions d’euros en els propers anys. S’invertiran en projectes com el bloc d’habitatges de la COV i altres projectes d’habitatge a l’Eixample Sud, la nova residència municipal de gent gran que ja s’està erigint en el mateix barri, o l’edifici per modernitzar i agilitzar l’atenció municipal a la ciutadania que s’ubicarà a la Gaiter.


Acords amb els grups d’ERC i de Junts


Abans de l’audiència pública, s’han realitzant les signatures dels sengles acords a què ha arribat el govern municipal, el grup municipal d’ERC, per una banda, i el de Junts, per l’altra.


L’acord amb ERC incorpora al PAM, entre d’altres, l’impuls del projecte de comunitats amables, la posada en marxa d’un programa d’oci juvenil, estudiar l’ampliació de sales d’estudi, estudiar la situació de la llengua catalana a la ciutat, promoure la pràctica esportiva as l’espai públic, reforçar la xarxa de refugis climàtics i mirar d’atreure equipaments científics a la ciutat. Més enllà del PAM, l’acord preveu entre d’altres una ampliació de 30.000 euros de la partida de transport adaptat i a estudiar la creació d’una cooperativa que pugui prestar serveis mínims i dignes funeraris.

MAS:  Obertes les inscripcions per a una nova edició del Campus d'Estiu


L’acord amb Junts, per la seva banda, incorpora al PAM entre d’altres, la implantació d’un nou sistema de gestió de la Policia Local, la candidatura del Prat a la capitalitat de la cultura catalana, la revisió del catàleg de patrimoni l’estudi d’un projecte per a la Masia de Cal Monés, incrementar la infraestructura verda urbana, impulsar una ordenança d’olors, la incorporació de la zona militar de la platja al litoral, impulsar un pacte local per la innovació, impulsar l’espai firal a les Palmeres i vetllar per la tramitació del pla especial de protecció que acompanyi l’ampliació de les zones ZEPA. Més enllà del PAM, l’acord estableix entre d’altres la bonificació per fomentar l’habitatge sènior i les rehabilitacions d’elements patrimonials de més d’un segle d’història, un pla d’usos de masies, o un debat sobre la mobilització dels habitatges i locals buits.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorHM Sanchinarro acoge la exposición Retratos con esperanza para concienciar sobre el cáncer de mama triple negativo metastásico
Artículo siguienteLes persones voluntàries del pessebre de la gent gran celebren el tradicional dinar de cloenda
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí