Inicio Actualidad El Prat de Llobregat obté més de 6,5 milions d’euros per a...

El Prat de Llobregat obté més de 6,5 milions d’euros per a projectes innovadors d’Acció Social

Esteu aquí

El finançament de part d’aquests projectes, entre el quals destaquen la futura residència per a la gent gran i la nova llar municipal per a famílies que han perdut l’habitatge, prové del Fons Europeu Next Generation

Edifici on s’ubicarà la nova llar municipal, situat a la cruïlla del carrer Onze de Setembre i la Carretera de la Bunyola

divendres, 17 febrer, 2023 – 13:45


Durant el dia d’ahir es va fer oficial que l’Ajuntament del Prat rebrà durant els propers mesos més de 6’5 milions d’euros per executar diferents projectes socials a la nostra ciutat.


La notícia va ser confirmada per la tinenta d’alcalde d’Acció Social i Comunitària, Anna Martín Cuello, i la directora d’Acció Social, Laia Ortiz Castellví, en la seva visita a la nova llar municipal per a famílies que han perdut l’habitatge. Un projecte que sorgeix per donar resposta a situacions d’exclusió residencial que puguin patir les famílies del Prat.

MAS:  Fundació CARES inaugura un nou magatzem de 5.000 m² al Prat de Llobregat


Nova llar municipal


La llar municipal s’ubicarà en un edifici situat a la cruïlla que formen el carrer Onze de Setembre i la Carretera de la Bunyola i en total podrà acollir 7 unitats familiars integrades per fins a 26 persones.


Es tracta d’un equipament pioner que té com a objectiu oferir a les famílies un acolliment temporal més adaptat a les seves necessitats quotidianes que les solucions actuals, ja que els permetrà, entre d’altres, mantenir l’autonomia i la capacitat de decisió, a més de garantir espais d’intimitat i propis.


L’equipament, que es preveu que pugui entrar en funcionament durant el 2024, ha estat impulsat amb la voluntat d’albergar la totalitat de famílies que es poden trobar en situació d’exclusió residencial al municipi, tenint en compte la seva diversitat (nuclears, monomarentals, monoparentals, etc.).

MAS:  El CAP Doctor Pujol i Capsada s'afegeix a la marató de vacunació


Més de 5 milions per a la nova residència de gent gran


En el paquet de suport als projectes d’Acció Social, destaquen els més de 5 milions d’euros que es destinaran a la construcció de la nova residència municipal per a gent gran. Un projecte pioner ja que la residència es basarà en un model assistencial innovador que fomenta l’autonomia de les persones usuàries, a partir de petits grups de convivència autònoms.


Més de 18 milions d’euros per a projectes innovadors


Els projectes elaborats per l’Ajuntament han estat puntuats pel seu rigor, qualitat, proposta innovadora, capacitat d’execució i adequació a les prioritats marcades pel Ministeri de respondre a la cura de les persones i al foment de l’autonomia personal.

MAS:  L'oficina mòbil d'Aigües de Barcelona torna aquest divendres a Cornellà


De fet, l’ajuntament ja ha rebut suports europeus per a altres serveis i programes que ja s’estan desplegant actualment des d’Acció Social mitjançant el finançament del contracte programa. Entre aquests, hi ha el projecte d’Envelliment KM0 o la política d’atenció a persones sense llar.


En total, entre aquests projectes d’Acció Social i d’altres, l’Ajuntament del Prat ja ha aconseguit captar més de 18 milions d’euros dels fons que ha mobilitzat la Unió Europea per promoure projectes especialment innovadors.


A banda d’aquests projectes socials, també compten amb finançament europeu la reforma actualment en curs de l’Avinguda del Canal, l’ampliació del parc d’habitatge públic de lloguer assequible mitjançant l’impuls de nous blocs o la promoció de l’ocupació, entre d’altres.


prat.tv


Al següent enllaç també podreu trobar informació del prat.tv sobre la nova llar municipal.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorFesta grossa amb la Rua i i el Concurs de Comparses de Carnaval a Cornellà
Artículo siguienteEl Prat de Llobregat obté més de 6,5 milions d’euros per a projectes innovadors d’Acció Social
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí