Inicio Actualidad Ajuts per l’adaptació funcional dels domicilis

Ajuts per l’adaptació funcional dels domicilis

dimecres, 27 desembre, 2023 – 10:00


El Servei d’Acció social tracta, a través de diferents accions, de donar solucions a les persones que, per motiu de l’edat o d’una discapacitat, tenen dificultats per poder realitzar activitats bàsiques de la vida diària com: la higiene personal, les transferències dins la seva llar, fer el menjar o desplaçar-se pel seu domicili.


Entre aquestes accions es troba el programa d’arranjament d’habitatges de la Diputació de Barcelona. Gràcies a la col·laboració amb l’Ajuntament, s’han realitzat 30 intervencions a domicilis entre 2022 i 2023.


L’arranjament més sol·licitat és el canvi de banyera per un plat de dutxa. També, però, es duen a terme altres accions destinades, per exemple, a mantenir l’autonomia dins la cuina, per poder sortir al balcó/terrassa o millorar la mobilitat gràcies a la col·locació de baranes.

MAS:  El Prat, la ciutat de més de 50.000 habitants amb menys desigualtat de renda d’arreu de l’Estat


A banda de l’arranjament pròpiament dit, el programa inclou el subministrament de les ajudes tècniques que es prescriguin (alçadors, cadires de dutxa, agafadors, etc.).


A més del programa d’arranjaments, l’Ajuntament, mitjançant un conveni amb Creu Roja i el Centre de Vida Independent, ha pogut efectuar 47 visites a domicili, entre 2022 i 2023, per tal de valorar les necessitats d’adaptacions i subministrar productes de suport que ajudin a mantenir l’autonomia dins la llar tant a les persones amb dificultats com als seus cuidadors.


Una professional de l’àmbit de la teràpia ocupacional és qui avalua la situació de la persona i prescriu aquells productes que li poden ajudar a millorar la seva autonomia dins la llar. El catàleg d’ajudes de suport és molt ampli però en destaquen els llits articulats, matalassos especials i grues de transferències. Els llits i les grues es subministren com a préstec ja que es poden reutilitzar quan la persona no la necessiti, la resta de productes no s’han de retornar.

MAS:  Doble Concert de L'Escola Sona


En totes dues iniciatives queden excloses les ajudes per la mobilitat com caminadors o cadires de rodes ja que les persones que ho necessitin de forma estable les poden adquirir a través de la Seguretat Social.


Per tal de tenir més informació sobre aquestes ajudes pot dirigir-se al seu professional referent d’acció social o a l’Oficina Integral d’Atenció Social gent gran ubicada a Cases d’En Puig, també al correu oficinasocial@elprat.cat


- Te recomendamos -
Artículo anteriorPortAventura World Expande su Cartera Hotelera con Nuevo Hotel en Salou
Artículo siguienteSolidaridad completa en el fútbol europeo después del dictamen del TJUE sobre la Superliga
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí