Inicio Actualidad Prevenció contra la violència masclista amb l’alerta de l’App de Seguretat

Prevenció contra la violència masclista amb l’alerta de l’App de Seguretat

Les darreres setmanes, hem tingut coneixement de nous casos de violència masclista a l’Estat Espanyol i, malauradament, també al nostre municipi el passat dimecres 18 de gener es va viure un episodi d’agressió a una dona que va ser condemnat enèrgicament a través d’un comunicat per l’Ajuntament de Cornellà.

Davant d’aquest context, s’han reforçat les mesures de prevenció i d’atenció a les dones a través del Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) de Cornellà, que des de l’any 2000 compta amb una Comissió Institucional sobre violència de gènere per coordinar els protocols i les actuacions en aquesta matèria. Segons dades del CIRD, durant el 2021 46 dones van prendre mesures legals per via penal, de les quals 26  van obtenir una ordre de protecció.

MAS:  Artefactes Escènics clou el seu procés amb Sònia Gómez

I a més a més, des del 2019, es recorda a tota la ciutadania i en especial a les dones del muncipi que disposen d’un sistema d’alerta immediata per avisar en cas d’assetjament o de violència masclista, a través de l”app M7 de Seguretat Ciutadana..

COM ACTIVAR L’ALERTA IMMEDIATA DE SEGURETAT

Per activar el servei us heu d’haver registrat prèviament a l’app M7 de Seguretat Ciutadana (veure la imatge adjunta).

HI ha dos nivells de seguretat. El nivell 1 de seguretat és exclusivament per a dones en situació de violència masclista i amb ordres d’allunyament per part de les seves parelles o exparelles. L’alerta s’activa per diferents mecanismes segons el model d’smartphone, sense necessitat de desbloquejar-lo. 

En el nivell 2 de seguretat, l’alerta s’activa des de la pantalla d’inici del mòbil amb un witget que quan es toca contacta directament amb la Guàrdia Urbana. En ambdós casos, les alertes arriben de forma immediata i gràcies al geolocalitzador s’activa un protocol d’assistència que porta a terme l’agent que es troba més pròxim a la persona afectada per atendre-la de la manera més ràpida possible.

MAS:  Cornellà es prepara per a la XXX Jordiada, la festa de la cultura popular

- Te recomendamos -
Artículo anteriorCornellà destina 7,1 milions d’euros del pressupost 2023 a inversions
Artículo siguienteTorna la Guia Sonora del Prat
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí