Inicio Actualidad Congelació dels impostos per a l’any 2023

Congelació dels impostos per a l’any 2023

De cara a l’exercici 2023 l’Ajuntament de Cornellà ha aprovat la congelació dels impostos i taxes, com són el Impost de Béns Immobles, l’impost sobre l’increment del Valor dels Terrenys de Natura Urbana o l’impost de Activitats econòmiques, entre d’altres. De cara al seu efecte a la butxaca de la ciutadania, aquesta congelació ve a significar una baixada real de l’aportació econòmica, ja que la inflació del 2022 ha acabat en les xifres més altes de les darreres dècades. Així, mentre el cost de la vida s’estima que hi haurà pujat un 6,8% de mitjana, els impostos mantindran el 2023 les mateixes quotes que el 2022. 

Pel que fa als preus públics, l’Ajuntament ha aprovat un augment del 5% de forma general. Els preus públics corresponen al preu que un ciutadà ha de pagar per un determinat servei que sol·licita voluntàriament (per exemple, les entrades de teatre, de la piscina municipal, etc.), i que poden donar-se també a l’àmbit privat. Cal afegir que, a l’àmbit de l’educació, s’ha establert la gratuïtat de la quota d’escolarització dels infants del curs I2 (de setembre a juny) a les escoles bressol municipals. 

MAS:  Torna l’estada de vacances de la gent gran

A més, l’Ajuntament de Cornellà manté les ajudes a les famílies amb menys ingressos per facilitar el pagament dels tributs públics: per exemple, la tarifació social de les escoles bressol, de l’escola de música municipal i de serveis esportius, així com també altres ajudes com la “Quota Zero” per a emprenedors.

Ajuts per a les despeses de l’habitatge habitual

L’Ajuntament de Cornellà convoca ajuts adreçats a persones i famílies amb escassa capacitat econòmica, per col·laborar en les despeses per habitatge habitual. Aquests ajuts es poden sol·licitar entre el 10 de gener i el 9 de febrer, per via telemàtica a la web de Tràmits o entregant la documentació necessària al Registre d’Entrada de l’Ajuntament de Cornellà.

Per acccedir-hi, cal ser el titular de l’habitatge i estar per sota del llindar d’ingressos anuals que detallen les bases, i que varia segons el nombre de membres de la unitat familiar. L’Ajuntament ofereix aquests ajuts amb l’objectiu de prevenir situacions de risc d’exclusió social o desprotecció de ciutadans i ciutadanes, fonamentalment de menors o de persones grans.

MAS:  Els carrers del Prat es tenyeixen de lila per commemorar el Dia Internacional de les Dones

Web de Tràmits


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLes creadores i creadors del pessebre de la gent gran tornaran a posar el seu granet de sorra en la investigació contra el càncer infantil
Artículo siguientePublicat el calendari fiscal per a 2023
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí