Inicio Actualidad Cornellà se suma al projecte VIOPET, per acollir animals de dones víctimes...

Cornellà se suma al projecte VIOPET, per acollir animals de dones víctimes de violència masclista

L’Ajuntament de Cornellà ha signat un acord de col·laboració amb la Direcció General de Drets dels Animals per adherir-se al projecte VIOPET, que treballa en la protecció d’animals de companyia de dones víctimes de violència masclista.

El programa facilita a aquestes dones la possibilitat de deixar els seus animals en espais d’acollida temporal durant un temps. El seu àmbit d’actuació és tot el territori nacional, i actualment compten amb una xarxa de més de 800 cases d’acollida voluntàries que es queden amb els animals fins que poden retornar amb les seves propietàries. L’allotjament pot ser una protectora, una residència o una casa particular.

READ  Crida al voluntariat per al Gran Recapte d’Aliments

Es tracta d’una iniciativa de suport a dones maltractades, ja que segons l’Observatori de Violència Cap als Animals, el 59% de les dones en aquesta situació ajornen la seva sortida de la llar si el seu animal de companyia no té garanties de quedar-se en un lloc segur. El motiu és que els maltractadors solen amenaçar les dones amb ferir els seus animals si els abandonen.

Amb la signatura d’aquest acord, l’Ajuntament es compromet a oferir de forma temporal dos places per a animals de companyia en el centre de protecció animal municipal, fomentar la difusió per captar cases d’acollida i incloure en els protocols d’actuació aquesta particularitat per actuar en conseqüència.

READ  L'Herri Arte Eskola d'Errenteria participa al Pratifolk
VIOPET és una iniciativa que sorgeix de la Direcció General de Drets dels animals i l’Observatori  de Violència Cap als Animals en el marc del Pla de Contingència contra la Violència de Gènere davant la crisi del COVID19, aprovat en Consell de Ministres el 17 de març de 2020. La iniciativa suposa la creació d’una xarxa d’espais segurs per a aquests animals que està coordinar per la la Direcció General de Drets dels Animals i VIOPET.

- Te recomendamos -
Artículo anteriorEls centres educatius de la ciutat reafirmen el seu compromís amb el medi ambient
Artículo siguienteSubvencions pel col·locar ascensors a habitatges de persones grans i amb discapacitat
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí