Inicio Actualidad Gairebé 70.000 persones visiten la 49a Fira Avícola, que recupera les xifres...

Gairebé 70.000 persones visiten la 49a Fira Avícola, que recupera les xifres pre-pandèmia

Esteu aquí

L’esdeveniment ha recuperat la xifra de visitants d’edicions prèvies a la pandèmia, 10.000 més que l’any passat. De nou, el pollastre Potablava i els productes de proximitat del Parc Agrari han estat els protagonistes d’una fira on s’han distribuït 7.500 platillos de pollastre i de carxofa Prat.

dilluns, 5 desembre, 2022 – 15:30


La 49a Fira Avícola ha rebut un total de 68.000 visites, des de divendres 2 fins al diumenge 4 de desembre. Per tant, es recuperen les xifres d’assistència que es registraven a les edicions prèvies a la crisi sanitària.


Aquesta any ha tornat a reunir els millors productes de proximitat i els representants de la gastronomia, teixit empresarial i entitats locals. Així, el recinte de la Granja de la Ricarda, amb més 19.000 m2, ha acollit quatre espais més diferenciats: el Pavelló Avícola, amb els millors exemplars Potablava i productes agrícoles, la Mostra d’Entitats, amb prop d’un centenar d’organitzacions, el Pavelló del Prat Economia, amb una representació dels comerços de la ciutat, i l’Espai Gastronòmic. En aquest últim cas, s’han servit 7.500 platillos, 5.000 copes de vi i 385 menús.

READ  Lliures en les relacions afectives i sexuals


La 49a Fira Avícola, molt positiva per a tothom


La valoració de la fira s’ha recollit en una enquesta, tant als visitants com als participants. En el primer cas, la qualificació de la fira ha estat molt alta, i hi destaca la bona satisfacció en aspectes com ara l’organització d’espais, la neteja i la informació i atenció al públic. A més a més, cal destacar que un de cada quatre visitants no viuen al Prat i visiten expressament la ciutat per assistir-hi.


En el segon cas, els expositors i responsables de comerços i empreses locals també han valorat molt positivament la disposició de l’espai i format així com l’avançament de les dates de celebració de la fira. També han destacat l’increment de vendes en relació a d’altres edicions.

READ  L’Ajuntament i la ciutadania pratenca mantenen viu el seu compromís amb Ucraïna un any després de l’inici del conflicte


L’alcalde, Lluís Mijoler, ha valorat molt positivament la 49ena edició d’aquesta fira. “El que esperàvem és el que està passant, ens hem situat en les mateixes dades d’afluència que el 2019”, ha afirmat l’alcalde Mijoler, que en l’acte d’entrega de premis als i les criadores de l’aviram i a la pagesia, aquest diumenge, va destacar que la ciutat tenia moltes ganes de recuperar la fira avícola amb normalitat després de dos anys marcats per la pandèmia i també, en l’edició passada, per l’amenaça de grip aviar.


En el mateix acte d’entrega de premis, Mijoler va agrair la implicació d’aquelles persones que han treballat durant el darrer mig segle per preservar l’activitat agrària de la ciutat i va recordar que “la protecció de la natura no amenaça l’agricultura. Protegir el territori és una forma de blindar els camps. Les ZEPA no perjudiquen la pagesia, perjudiquen qui no vol conrear. Natura i agricultura no estan enfrontades, al contrari”. En aquest sentit, va anunciar mesures per promoure el relleu generacional en la cria del Potablava, que l’Ajuntament està estudiant la creació de galliners públics i va destacar iniciatives com la reforma de Can Tudela per convertir-lo en un model de promoció de l’activitat agrària metropolitana.

READ  Les Nits d'Estiu omplen de ritmes i bona música el mes de juliol


El Prat del Futur, a la Fira Avícola


En aquesta edició també s’han donat a conèixer els projectes més importants que veuran a curt i llarg termini: la comunitat energètica de la ciutat, la nova residència per a gent gran, els blocs de pisos d’habitatge públic de lloguer assequible i els serveis de mobilitat elèctrica compartida. Sobre aquests projectes versava l’estand municipal, en què es van repartir 4.000 calendaris per a l’any vinent amb informació sobre els mateixos i d’altres serveis municipals.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorJa és Nadal al Prat
Artículo siguienteLa comunitat d’energia de la ciutat dona els seus primers passos
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí