Inicio Actualidad Inaugurada l’exposició “Consum Conscient” per promoure la compra responsable

Inaugurada l’exposició “Consum Conscient” per promoure la compra responsable

La Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat han estrenat l‘exposició-joc “Consum Conscient” per donar a conèixer els aspectes més bàsics i útils amb relació a la compra de productes i la contractació de serveis  i per promoure la compra responsable entre els joves. Es tracta d’una proposta lúdica i vivencial, centrada en un joc interactiu accessible des de qualsevol dispositiu mòbil amb el suport de panells expositius. La mostra itinerant es pot veure al vestíbul del Parc Esportiu del Llobregat (PELL) a Cornellà, fins al 14 de desembre de 2022. Posteriorment estarà disponible per a viatjar per tot el territori, incorporada com a nou recurs expositiu del catàleg d’Exposicions de Consum. 

L’exposició, mitjançant la immersió dels visitants en una realitat paral·lela a través del joc virtual, explica conceptes bàsics com ara “factures de compra”, “tiquets de compra”, “condicions dels contractes”, “drets i deures”, etc. i incideix en la importància de llegir amb atenció els missatges (“ofertes”, “promocions especials”, etc.), d’entendre els elements de tot procés de compra (“reclamació”, “devolució”, etc.) i prendre consciència del què suposa realitzar una compra i contractar serveis. 

MAS:  Entitats i partits polítics fan un homenatge a Blas Infante amb motiu del Dia d'Andalusia

L’exposició està oberta tant a grups escolars com a visitants particulars, i compta amb una Guia Pedagògica adreçada al professorat per abordar aquest tema a l’aula.

Educar als joves en el consum responsable

L’exposició pretén incidir directament en l’educació sobre el consum de productes i serveis d’adolescents i joves, amb la voluntat d’esdevenir una ciutadania responsable del seu propi consum i conscient del seu paper com a persones consumidores tot coneixent els seus drets i deures.

L’exposició apunta especialment 4 aspectes bàsics:

  1. Informar-se. La necessitat d’informar-se del què comprem i quines són les condicions de la transacció que fem.
  2. Es posa de relleu la importància de la lectura per entendre i gestionar condicions, devolucions, garanties, etc.
  3. La conservació dels comprovants de compra ajudaran, si cal, a reclamar, fer devolucions, aconseguir informacions, etc.
  4. Es destaquen els drets de la persona consumidora front a una reclamació.
MAS:  L’Ajuntament posa en marxa un nou curs d’acollida de les persones migrades

L’exposició “Consum Conscient” està dissenyada per espais entorn als 100 m2, on s’agrupen una vintena de panells, com a suport físic, que reprodueixen els principals elements vinculats amb la compra: els tiquets, les factures, les promocions d’oferta especial, els caixers automàtic i bancs on treure diners, les oficines d’informació al consumidors, etc.

A més, un joc interactiu acompanya als joves visitants a través dels diferents plafons i els suggereix diferents reptes a resoldre relacionats amb la compra de productes i l’adquisició de serveis. Per a fer-ho, compten amb recursos (una motxilla, un diccionari, unes ulleres virtuals, un intercomunicador, etc.) i un saldo de diners a obtenir.  Cadascuna de les decisions que prenen determina la resolució d’aquests reptes d’una manera o altre, amb més o menys encerts, pel què, en finalitzar el recorregut, hauran de fer-se responsables de les decisions de compra que hauran anat prenent.

MAS:  Arribada dels Reis a Cornellà i recorregut de la Cavalcada

L’exposició de la Diputació de Barcelona “Consum Conscient” respon a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 3 “Salut i Benestar”. Els 17 ODS  van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

L’accés a l’exposició-joc és lliure i gratuït. L’horari del Parc Esportiu del Llobregat és de dilluns a divendres de 7 a 22 h, dissabtes de 8 a 20 h i diumenges de 9 a 14 h.
Més informació:
https://www.diba.cat/web/consum-conscient  


- Te recomendamos -
Artículo anteriorMijoler demana a la delegada del Govern el compromís de l’Estat per impulsar l’estació intermodal al Prat i frenar la regressió del litoral
Artículo siguienteDivendres, la plaça Catalunya acollirà l’acte reivindicatiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les Dones
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí