Inicio Actualidad Cornellà acull el 6è Congrés de Dones del Baix Llobregat

Cornellà acull el 6è Congrés de Dones del Baix Llobregat

Aquest dimecres s’ha presentat en roda de premsa el 6è Congrés de Dones del Baix Llobregat en un acte a L’Auditori de Cornellà, a càrrec de la presidenta del Consell Comarcal, Eva Martínez Morales, l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, la consellera de Feminisme, Gent Gran i Diversitat Sexual i de Gènere, Vicky Castellanos Núñez, i la tinenta d’alcalde de Polítiques Socials, Igualtat i Salut, Joana Piñero Romera. 

Sota el lema #weareone #somuna #somosuna, el Congrés se celebrarà els dies 4 i 5 de novembre a Cornellà, on està prevista la participació de 500 dones de tota la comarca, més la intervenció de nombroses expertes en feminisme de multitud d’àmbits socials: educatiu, sanitari, polític… Comptarà amb una conversa inaugural de la mà de dues referents del feminisme a Catalunya. D’una banda, Sara Berbel Sánchez, doctora en psicologia Social, i de l’altra, la catedràtica de Lingüística Hispànica, Estrella Montolío Durán.

MAS:  Engega el #4Raons amb Nueva Vulcano i Ikram Boulum

En total prop de 2.000 dones hauran participat amb les seves aportacions en el Congrés. Es desenvoluparà a diversos escenaris de la nostra ciutat: la inauguració i la cloenda se celebren a L’Auditori de Cornellà, mentre que les comissions de treball tindran lloc tant al mateix Auditori com al Citilab, mentre que Fira de Cornellà acollirà el dinar institucional.

Aquesta sisena edició arriba en un escenari, completament diferent del de congressos anteriors, on el moviment i els valors feministes són més necessaris que mai. La pandèmia ha posat de manifest o ha agreujat moltes de les desigualtats i problemàtiques socials que existien prèviament. Les desigualtats per raó de gènere no són una excepció, i les dades mostren clarament com les conseqüències i les afectacions de la pandèmia i la crisi global no són les mateixes per a dones i homes.

MAS:  Cap de setmana de festa al barri Almeda

El congrés té com a objectiu ser un espai de coneixement i debat, però sobretot de participació. Planteja una oportunitat de reflexionar conjuntament sobre la situació de les dones i de les desigualtats de gènere, i cercar la manera d’eradicar-les i continuar avançant cap a la plena igualtat.

Les conclusions de totes les subseus, formaran part dels documents marc de les 6 comissions de treball organitzades pel congrés, i ha remarcat que  com a resultat del congrés i de les conclusions de les comissions de treball, el Baix Llobregat tindrà el seu full de ruta feminista per als pròxims quatre anys i es veurà plasmada en el 5è Pla Transversal de Polítiques Feministes”

MAS:  L'Escola d'Arts en Viu present a l'oferta formativa de Cultura de gener a juny

El Congrés s’estructura en sis àmbits, que corresponen a les sis comissions de treball: 
Violència masclista –  Empoderament sexual i reproductiu – Salut – Maternitats – Dones en el futur del treball – 
Trajectòries vitals de les dones

https://www.elbaixllobregat.cat/6congresdones


- Te recomendamos -
Artículo anteriorUN RESUM DEL DARRER MES D’OCTUBRE, A CORNELLÀ EN TITULARS
Artículo siguienteTaller de benestar animal al SPAI
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí