Inicio Actualidad Avui comença el curs escolar per a infantil i primària

Avui comença el curs escolar per a infantil i primària

El curs escolar 2022-2023 comença avui per als estudiants dels cicles d’infantil i de primària, i el dimecres 7 de setembre s’iniciarà per als alumnes d’ESO i d’estudis no obligatoris. Aquest any, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha avançat una setmana l’inici de les classes i ha establert horaris reduïts durant el mes de setembre.

La disminució de la jornada escolar és una de les novetats d’aquest curs i és que, només durant el mes de setembre, els alumnes faran jornada reduïda, amb classes entre les 9 h i les 13 h en els centres d’ensenyament públic. Les escoles concertades tenen una hora més, de 15 h a 16 h. Amb la finalitat de conciliar la vida laboral i la familiar, les escoles oferiran activitats extraescolars a les tardes i el servei de menjador està garantit per a tots els infants. ESO, batxillerat i formació professional no estan afectats per aquest canvi de calendari i podran mantenir els horaris habituals del setembre.

READ  L'Ajuntament de Cornellà destina 400.000 euros a una nova emissió de targetes moneder

CALENDARI ESCOLAR DIFERENT

Per mantenir el nombre d’hores lectives arran d’aquests canvis durant el primer mes del curs, els estudiants catalans tindran més dies de vacances de Nadal –el darrer dia lectiu de 2022 serà el 21 de desembre i el primer del 2023 serà el 9 de gener. També gaudiran d’un dia més de lliure disposició. Aquest dia, que pot fixar cada centre, el Departament d’Educació proposa que sigui al segon trimestre, que és el que té menys dies festius. El final de curs serà el 22 de juny per als estudiants d’infantil i de primària i el 20 de juny per als de secundària, batxillerat i FP.

READ  Escolars de Cornellà participaran en un campionat de Boccia

UN CURS QUASI SENSE MASCARETES NI MESURES ANTICOVID

Després dels dos darrers cursos, aquest any, les classes s’inicien gairebé amb total normalitat i només serà obligatori dur la mascareta en el transport escolar per als majors de 6 anys, tal com passa també en el transport públic. La resta de mesures antiCovid ha desaparegut.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorComença la segona fase de les obres de l’avinguda de la República Argentina
Artículo siguienteOberta la convocatòria per als nous Plans d’Ocupació
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí