Inicio Actualidad El projecte “Els escacs com a eina educativa”, de l’Escola Jaume Balmes,...

El projecte “Els escacs com a eina educativa”, de l’Escola Jaume Balmes, rep la visita de la primera dama de Panamà

Esteu aquí

El lema del projecte és “Observo, penso, jugo”

dimarts, 10 maig, 2022 – 14:00


El passat 5 de maig, l’Escola Jaume Balmes va rebre la visita de la Primera Dama de la República de Panamà, la Sra. Yasmín Colón de Cortizo. El motiu de la seva visita era conèixer el projecte “Els escacs com a eina educativa” per tal d’estudiar la possibilitat d’exportar-lo al seu país.


La visita també va comptar amb la presència de Mery Ceballos, membre de la Federació Panamenya d’Escacs; el periodista basc Leontxo García i Marta Amigó, membre de la Junta Directiva de la Federació Catalana d’Escacs.

READ  La Policia Local es forma en l’atenció al col·lectiu LGTBI+


“Observo, penso, jugo”


A la seva visita, Colón de Cortizo va poder observar com els escacs contribueixen a millorar les capacitats cognitives dels infants en molts aspectes, com per exemple:  exercitar la memòria visual, aprendre a prendre decisions, aprendre dels propis errors, millorar les habilitats lectores i lingüístiques, treballar la capacitat de concentració, millorar la creativitat i orientació espacial, potenciar la convivència, treballar textos escrits, treballar conceptes matemàtics etc..


Però a banda del gran ventall de possibilitats educatives afavoridores del desenvolupament intel·lectual per l’alumnat, l’altre gran valor universal que ofereix el joc dels escacs és el socialitzador. Un valor que es treballa a les escoles de la ciutat i que pretén crear una comunitat educativa cohesionada i compromesa.

READ  Tot a punt per rebre a Melcior, Gaspar i Baltasar i viure una Cavalcada màgica


Si voleu més informació, us podeu posar en contacte amb el Departament d’Educació al correu educacio@elprat.cat


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa Festa del Voluntariat 2022 ja té data i hora
Artículo siguienteStage de grups i formacions de L’Escola d’Arts en Viu
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí