Inicio Actualidad La 18a edició de Petits Contes conclou en un acte presencial amb...

La 18a edició de Petits Contes conclou en un acte presencial amb les escoles participants

Esteu aquí

El Modern va acollir alumnes, familiars i docents participants del projecte del Centre Cívic Jardins de la Pau per veure la presentació dels contes d’aquest curs

dijous, 5 maig, 2022 – 14:00


Aquest any, reprenent la normalitat, Petits Contes, projecte de l’àmbit lector d’Interseccions, va presentar-se en un acte de cloenda al Modern. Totes les persones assistents van gaudir d’un seguit de propostes audiovisuals mitjançant les quals es presentaven els contes creats per diferents grups d’alumnes participants.


El bon tracte ha sigut el tema escollit enguany i que han treballat els 175 alumnes dels cursos de 4t, 5è i 6è de l’Escola Bernat Metge,  dues classes de 6è de l’Escola Mare de Déu del Carme i dues de 4t de l’Escola Jacint Verdaguer, creant fins a un total de 32 video-contes. 

READ  L’Ajuntament del Prat lliura la Medalla de Ciutat a l’Hospital de Bellvitge coincidint amb el seu 50è aniversari


Les famílies que van voler assistir-hi, també es van poder sumar a l’acte de cloenda, veient des de la platea del teatre, el resultat i el procés en el que havien treballat els infants durant els darrers mesos.


La creativitat des del principi


Petits Contes va començar aquest curs amb uns tallers d’escriptura creativa dinamitzats per l’educadora artística i literària Loreto San Martin. Així, des de l’inici els contes partien de la premissa de la llibertat creativa entorn al tema del bon tracte. En bona part dels contes, gràcies a l’obertura del taller i la pròpia creativitat dels infants, la temàtica va transcendir més enllà del bon tracte entre persones, i algunes de les històries han posat l’èmfasi en cuidar també els animals i l’entorn natural.

READ  Les biblioteques municipals obren les tardes durant l'agost


Una faula per il·lustrar el bon tracte


La Paula López Ortega havia participat a Petits Contes quan tenia 6 i 7 anys. Enguany ha dibuixat les il·lustracions d’aquesta 18a edició dedicada al bon tracte, per la qual ha proposat dues parelles d’animals, on l’animal predador és ajudat per un altre d’una espècie més vulnerable. D’aquesta manera, segons explica, vol mostrar que no hem de tenir por i hem de procurar tractar bé i cuidar els uns de les altres, fins i tot superant la desconfiança. Durant l’acte, l’artista pratenca va explicar el procés de treball que va fer per il·lustrar la temàtica d’aquest curs, la cura. En aquell moment, la mestra de cerimònies de la cloenda, Dunia Pellissa, va llegir el conte que la Paula mateixa havia presentat en l’edició 2007, fent d’aquest un dels moments més emotius de l’acte.

READ  El Prat, ciutat compromesa amb les persones refugiades


Els contes explicats pels infants en formats digitals i en vídeo


En aquesta edició tots els contes s’han presentat en vídeo, seguint amb la dinamització de la cultura digital en l’àmbit de la lectura. Creats en diversos formats digitals, des de presentacions amb aplicacions com Genially o Canva a vídeos creats amb la tècnica de l’Stop-motion. Tots ells, bé siguin fets amb dibuixos, fotografies o objectes en moviment, han sigut narrats pels mateixos alumnes que han fet el conte.


Tots els contes d’aquesta 18a edició i de l’anterior es poden trobar a l’apartat de Petits Contes de la pàgina web del Centre Cívic Jardins de la Pau


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Prat, reconegut entre els tres millors ajuntaments de Catalunya en transformació digital i govern obert
Artículo siguienteCada diumenge, acosta’t al Punt d’Esports Cornellà
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí