Inicio Actualidad Homenatge a les víctimes del nazisme

Homenatge a les víctimes del nazisme

Esteu aquí

77è. aniversari de l’alliberació dels republicans a Mauthausen

dijous, 5 maig, 2022 – 12:00


El 26 d’abril de 2019, el govern espanyol va acordar instaurar el 5 de maig com a “Dia d’Homenatge als espanyols deportats i morts a Mauthausen i en altres camps i a totes les víctimes del nazisme d’Espanya”. La data coincideix amb la commemoració de l’alliberament, el 1945, del camp de Mauthausen.


Amb les noves dades públiques, estem treballant en la identificació de tots els pratencs que van ser internats als camps de concentració nazis. Els primers morts identificats, gràcies al treball de Montserrat Roig i altres fonts, van ser:  Arnau Tàrrega (Gusen, el 12 d’agost de 1942), Francisco Campos Izquierdo (Gusen, el 24 de setembre de 1941), Joan Panisello Concepción (Gusen,  el 22 de setembre de 1941), Francisco Cortés Borrás (Gusen, el 26 d’agost de 1941), José Cortés García (Gusen, el 25 de setembre de 1941). Amb posterioritat es van identificar: Eduard Balagué Barberà (Gusen, el 22 de gener de 1942), Pere Gras Reverter (Gusen, 26 d’agost de 1941), Victorino Sospedra Lluch (Gusen, 31 de desembre de 1941) i Manuel Valero Villagrasa (Gusen, 28 de setembre de 1941). Gusen era un camp annex a Mauthausen.

READ  L’Ajuntament del Prat posa en marxa un projecte innovador en la sensorització de la qualitat de l’aire


Des de la Regidoria de  Memòria Democràtica, amb l’acompanyament de la taula de Memòria històrica i Patrimoni Cultural, s’està treballant en l’organització de diferents activitats al voltant dels camps nazis i la presentació dels resultats de la recerca que estan efectuant els historiadors Tania González  i Joan Montblanc. Totes aquestes activitats es duran a terme a la propera tardor, concentrades, especialment, al novembre.


Podeu trobar informació de pratencs als camps nazis aquí


Manifest de l’Associació Amical de Mauthausen


- Te recomendamos -
Artículo anteriorTransició energètica i polítiques d’habitatge centren el ple municipal del mes de maig
Artículo siguienteEl Servei de Bon veïnatge i Convivència es presenta en el marc del curs d’acollida per a persones immigrades
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí