Inicio Actualidad Educadors de carrer per a joves a Sant Ildefons

Educadors de carrer per a joves a Sant Ildefons

A partir de l’1 d’abril, el barri de Sant Ildefons comptarà amb un nou servei d’acció socioeducativa per treballar amb adolescents i joves que fan del carrer el seu lloc prioritari de relació. La voluntat és oferir-los acollida, orientació i activitats que els apropin als serveis i equipaments del barri.

L’equip d’aquests educadors de carrer està format per dos professionals, que treballaran principalment al carrer, mitjançant activitats que promoguin la millora de la convivència i permetin establir vincles i generar xarxes de relació amb els joves. És una metodologia basada en l’educació en el medi obert, l’educació lliure i el desenvolupament comunitari.

L’objectiu principal del servei, que coordina el departament de Joventut de l’Ajuntament de Cornellà, és millorar la convivència amb l’entorn i ampliar les possibilitats de promoció personal i social dels joves. S’adreça a tots i totes les adolescents i joves que conviuen al barri, i pararà especial atenció a aquelles persones que es puguin trobar en una situació de risc social o de vulnerabilitat. Està plantejat com una acció a llarg termini, un projecte normalitzat i normalitzador, i que planteja que la millora del benestar de la població juvenil pugui ser un agent multiplicador que influeixi en el benestar de la resta de segments de la població (entorn familiar, etc.).

A Sant Ildefons el 15 % de la població té entre 16 i 29 anys, i amb unes circumstàncies i especificitats particulars, d’acord amb la diagnosi prèvia a l’elaboració de l’actual Pla de Joventut. L’Ajuntament de Cornellà ha impulsat aquest projecte amb el finançament i suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona en el marc del Pla ApropAMB.

Altres activitats i informació per a joves:

@cornellajove
@JovesCornella
669989501
cornellajove@aj-cornella.cat
Oficina Jove

READ  Acte de lliurament dels Premis Innova-Emprèn a l’INS Illa dels Banyols

- Te recomendamos -
Artículo anteriorComencen les reparacions del col·lector d’aigües residuals de l’avinguda del Canal
Artículo siguienteFinalització de l’avís preventiu de contaminació per PM10 (31/3/2022)
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí