Inicio Actualidad Les Orquestres de corda celebren el seu concert de primavera

Les Orquestres de corda celebren el seu concert de primavera

Esteu aquí

Dilluns 27 de març van actuar al Cèntric totes les orquestres de corda de L’Escola d’Arts en Viu

dimecres, 29 març, 2023 – 10:00


Cada any L’Escola d’Arts en Viu organitza un concert de Primavera a l’auditori del Cèntric amb algunes de les seves grans formacions. Aquest curs ha estat el torn de les Orquestres de corda fregada, formades per alumnat de violí, de viola, de violoncel i de contrabaix, acompanyades i dirigides pel professorat d’aquestes especialitats.


L’Escola té actualment quatre orquestres que donen cobertura a totes les edats d’alumnat que toca la família dels instruments de la corda fregada: l’Orquestra Monterverdi, per a l’alumnat més petit o que està en els seus primers cursos d’aprenentatge; l’Orquestra Du Pre, per a l’alumnat infantil o preadolescent que ja fa més anys que toquen el seu instrument; l’Orquestra Anne-Sophie, integrada per l’alumnat jove que realitza programes bàsics o avançats, i per últim l’Orquestra Francesc Roca, una orquestra d’adults que a més dels instruments de corda, integra músics d’instruments de vent com la flauta travessera, l’oboè i el clarinet. Totes les orquestres tenen noms dedicats a persones compositores o intèrprets, com és el cas de la violoncelista Jacqueline Du Pre o la violinista Anne-Sophie Mutter. 


A part de la intervenció de les Orquestres esmentades,  el concert també va comptar amb la participació d’un grup de música de cambra d’alumnes de L’Escola, i amb la interpretació d’una obra prou coneguda del compositor argentí Astor Piazzolla, Oblivion, a càrrec del professorat de corda de L’Escola. En total, al llarg del concert les formacions van oferir un repertori de fins a 14 obres d’estils i dificultats diverses que van agradar molt al públic assitent.


 


 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorÚLTIMA HORA | Avería en el AVE entre Barcelona y Girona obliga a evacuar a pasajeros
Artículo siguienteLes AFA, preocupades per la previsió d’altes temperatures a les aules
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí