Inicio Actualidad Es constitueix la Taula Local de la Infància i Adolescència

Es constitueix la Taula Local de la Infància i Adolescència

Esteu aquí

És un espai de treball en xarxa que reuneix a tots els agents que treballen amb i per la infància i l’adolescència

dimecres, 22 març, 2023 – 09:00


El Saló de Plens va acollir ahir a la tarda la constitució de la Taula Local de la Infància i Adolescència (TLIA), un acte en el qual es va donar la benvinguda a totes les persones que formen part d’aquest espai de treball en xarxa que aplega a tots els agents que treballen amb i per la infància i l’adolescència. Durant la sessió, se’n va presentar el funcionament i es va difondre la feina que estan duent a terme els diferents sectors implicats.


La cap de secció d’Acció Comunitària, Benestar i Convivència Nati Mora va ser l’encarregada d’explicar de presentar els òrgans de govern, les estructures i els grups de treball de la taula. La TLIA està integrada per personal de diferents àrees de l’Ajuntament, representants del Consell d’Infants i del Consell d’Adolescents, famílies, professorat i professionals de diferents àmbits: mèdic, justícia, serveis psicopedagògics i cossos de seguretat. Es planteja tres reptes prioritaris:


-Incorporar l’adolescència al programa “El Prat, ciutat dels infants i adolescents”.


-Reflexionar de manera transversal sobre l’oferta no dirigida d’oci positiu no vinculada al consum.


-Fer un seguiment del protocol de protecció als maltractaments de la infància i del treball en xarxa de casos complexos de la Xarxa d’Infància, dissenyar un projecte de diversificació dels espais de suport a l’estudi, millora dels espais i del suport tecnològic, i facilitar suport competencial a les famílies.


Tres grups de treball


En relació amb aquests desafiaments, la TLIA consta de tres grups de treball, que van exposar les idees elaborades des de l’inici del projecte, el passat 31 de gener. L’Èlida Roca i la Jinan Kthira van ser les portaveus del Grup de Participació i Dret a l’Escolta. Van transmetre la necessitat de millorar la comunicació cap a infants i adolescents de les accions incloses en el Pla Local de la Infància i l’Adolescència, de conèixer els canals de comunicació més adients per arribar al col·lectiu infantil i juvenil i d’avançar en la ubicació d’espais reservats als centres educatius per traspassar la informació.


A continuació, van intervenir els portaveus del Grup d’Entorns Segurs i Saludables, el Víctor Serrano i la Maria Garcia. Van manifestar que cal facilitar el disseny d’activitats de temps lliure conjuntament amb els joves, ampliar el diàleg amb infants i adolescents per conèixer de primera mà quins espais voldrien generar, i deixar que el propi col·lectiu lideri el procés, i potenciar la creació d’una comissió d’oci des del Consell d’Adolescents.


En tercer lloc, la Cristina Company i l’Emi Ruiz, com a portaveus del Grup de Tracte Just i Protecció a la Infància, van explicar que cal garantir un grup de treball per donar suport a l’estudi i avançar en una educació inclusiva, equitativa i de qualitat en coordinació amb el Pla Educatiu d’Entorn i un grup que vetlli pel protocol de protecció als maltractaments de la infància i pel treball en xarxa de casos complexos amb l’objectiu de compartir i fer més transversal el protocol.


Intervenció de Sergi Asensio


La sessió va continuar amb la intervenció de Sergi Asensio, un jove pratenc de 17 anys amb una trajectòria llarga en el món de la participació infantil i juvenil, primer des del Consell d’Infants del Prat i, actualment, com a vocal de la Comissió Permanent i responsable de les xarxes socials del Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya. Asensio va posar èmfasi en la necessitat de concedir més protagonisme a la veu dels infants i adolescents de cara al futur.


L’acte va concloure amb les intervencions de diversos membres de la taula i de representants dels grups polítics. L’alcalde Lluís Mijoler va tancar la vetllada i va posar en valor la concepció de la ciutat com “una obra col·lectiva”.


Mira l’acte íntegre al canal de Youtube.


 


 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorL’Ajuntament del Prat estrena una seu electrònica renovada
Artículo siguienteEl president d’Innobaix, Luis Bahamonde, presenta el seu llibre “La empresa y su mantenimiento en el mercado. Reflexiones de un empresario senior”
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí