Inicio Actualidad Evolució del Pla Director Comunitari al barri de Sant Ildefons

Evolució del Pla Director Comunitari al barri de Sant Ildefons

En els darrers 4 anys l’evolució del barri Sant Ildefons ha estat significativa. L’Ajuntament de Cornellà ha desenvolupat el Pla Director Comunitari al barri amb l’objectiu de donar continuïtat i impulsar nous projectes que pretenen protegir els col·lectius més vulnerables i ajudar a millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Sant Ildefons. El Pla director engloba quatre àmbits d’actuació estratègiques: els projectes en matèria d’habitatge, la transformació de l’espai públic, la seguretat i el reforç cultural i educatiu, lligat a la cohesió social i la convivència.


Projectes d’habitatge

En matèria d’habitatge s’han realitzat actuacions a unes 43 comunitats de veïns, com ara conservació, rehabilitació energètica, instal·lacions d’ascensor i ampliacions de balcons. S’han signat convenis amb altres administracions públiques com el Consorci Metropolità de l’Habitatges que ha permès aplicar subvencions entre el 40% i el 80% del cost total de les obres. 
També s’ha portat a terme el Pla d’inspecció d’habitatges grans tenidors, que ha notificat 340 inspeccions, de les quals 30 d’aquests pisos estaven buits i sis captats.

Pacificació i seguretat als carrers

El reforç de seguretat que s’ha fet al barri ha comportat la reducció del 75% anual de les ocupacions. Així mateix, la Unitat de Convivència de la Guàrdia Urbana ha multiplicat les seves actuacions de contacte amb comunitats i mediació en els casos que ha estat necessari. S’ha increment el nombre d’agents de barri, una nova unitat canina, més càmeres de vigilància i una millora en la gestió tecnològica i la pacificació dels carrers. L’any passat van posar en marxa el Servei d’observació Nocturna, els serenos, que ha realitzat 1.500 intervencions en incidències a la via pública, atenció personal i tasques informatives.

Reforçar la convivència i la cohesió social

S’han multiplicat els projectes que propiciïn el benestar comú i individual, com per exemple, el projecte socioeducatiu amb la figura dels educadors de carrer, que acompanyen joves del barri en les seves inquietuds, reptes i dubtes, i els orienten si ho requereixen en els àmbits de la formació, el lleure, la feina, etc. Recentment s’ha posat en marxa el servei d’orientació i informació porta a porta per als veïns i veïnes del barri, a més de la presència dels educadors de medi obert i la difusió del programa Vine a fer Esport Salut que ha motivat la participació de moltes persones grans de la zona. La continuïtat dels projectes vinculats a la cohesió social com Patis Oberts (patis d’escoles oberts durant el cap de setmana i l’estiu per practicar esport) o el Pla Educatiu d’Entorn a les escoles, i l’Escola Esportiva Social que ofereix activitats extraescolars a les famílies i ja compta amb 214 participants setmanals.  
A Sant Ildefons s’han realitzat diversos projectes comunitaris vinculats a l’art i la cultura, com els murals al llarg de l’avinguda de Sant Ildefons que han embellit el barri.

Transformació de l’espai públic

L’Ajuntament de Cornellà considera que cal posar l’accent en la protecció i cura de l’espai públic com a element primordial per mantenir la cohesió i la convivència al barri. Sant Ildefons forma part de la transformació integral que suposa per a la ciutat el projecte Cornellà Natura. Actuacions destacades en aquest sentit son la pacificació de l’avinguda de la República Argentina, per guanyar espai per als vianants, o del carrer de la Segarra, la renovació dels contenidors d’escombraries, les millores en l’enllumenat, el reforç de neteja per sectors amb el servei PAM a PAM (reparació de bans, papereres, eliminació de grafitis, neteja intensiva de carrers, etc) i altres intervencions en jardineria i edificis públics a càrrec de la brigada municipal.

En aquest enllaç pots consultar l’edició del Cornellà Informa especial Pla Director Sant Ildefons  


- Te recomendamos -
Artículo anteriorNova edició de la Fira APROPA al Citilab: orientació professional i acadèmica per a l’alumnat de Cornellà
Artículo siguiente“A prop teu social” un nou canal de comunicació porta a porta al barri de Sant Ildefons
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí