Inicio Actualidad El voluntariat de la ciutat no s’atura

El voluntariat de la ciutat no s’atura

Esteu aquí

Al Prat existeixen 72 projectes que et necessiten

dimarts, 28 febrer, 2023 – 13:15


El voluntariat no és una forma d’estar, sinó una forma de ser. No es tracta sols de les hores que es dediquen a les diferents tasques, sinó a ser persones atentes i obertes que contribueixen solidàriament a la millora estructural de la societat, a la lluita per un món més just, equitatiu i igualitari.


Les entitats i associacions de voluntariat del Prat no s’aturen. Són el motor social i cultural de la ciutat i enriqueixen les vides de la ciutadania, aportant valors tan importants com la solidaritat, l’empatia, la generositat, el sentit humanitari o la justícia.


Moltes d’aquestes entitats i associacions impulsen projectes i activitats on la presència de persones voluntàries és necessària per assegurar-ne l’èxit.


A continuació, teniu unes pinzellades dels projectes dels quals en podeu formar part:


  • Projecte ANTENES: un projecte  comunitari promogut pel Servei d’Acció Social de  l’Ajuntament del Prat que pretén detectar  situacions de solitud no desitjada  o situacions de molta fragilitat, a qualsevol edat,  per tal  que la persona pugui arribar als professionals que la poden ajudar i  pugui refer nous vincles amb la comunitat.

  • Bassa (Reforç Educatiu per a ensenyament post-obligatori): un projecte que ofereix un espai educatiu protegit on els usuaris i usuàries tenen la possibilitat de trobar els ajuts necessaris en el seu projecte de formació. Es treballa des de l’acompanyament i l’orientació. El projecte està adreçat a l’alumnat d’ESO, cicles formatius, batxillerat, PFI, GESO a l’escola d’adults.

  • Voluntariat a La Botiga del Prat: un projecte de garantia alimentària, apoderament comunitari i sostenibilitat, que sorgeix com a resposta a les estratègies tradicionals de repartiment de lots d’aliment, davant les situacions d’inseguretat alimentària. S’organitza com un model d’autoservei i venda assistida, a partir del sistema de punts o de lliure elecció, que permet a les famílies satisfer les necessitats alimentàries a partir de les seves preferències.


Formació per a persones voluntàries


Els dies 13 i 20 de març està programada la formació “Iniciació al voluntariat” orientada a les persones que participen ja en algun projecte de Voluntariat o a les que estan pensant de participar-hi. 


Aquest curs ens aporta punts de reflexió sobre diverses qüestions que se’ns poden plantejar en la nostra acció de servei als altres.


Informació i inscripció


Trobareu l’oferta de totes les crides al següent enllaç. Estan dividides en els següents àmbits d’acció: social, educatiu, ambiental, cultural, esportiu i cooperació.


Per participar com a persona voluntària us podeu adreçar al Punt del Voluntariat de les Cases d’en Puig (pl. Agricultura, 4) els dilluns i els dijous de 16 a 19 h.


També ho podeu fer trucant al 93 379 00 50 (ext. 5600) o enviant un correu electrònic a voluntariat@elprat.cat


 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa nevada deixa al Prat estampes que costen de veure
Artículo siguienteEl Congreso asume casi por unanimidad la gratuidad del acceso a datos del Registro Mercantil
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí