Inicio Actualidad Moltes persones estrangeres també poden exercir el dret a vot a les...

Moltes persones estrangeres també poden exercir el dret a vot a les eleccions municipals. Esbrina aquí qui ho pot fer i quins passos cal seguir

Esteu aquí

Ho podran fer aquelles que tenen nacionalitat comunitària i les persones residents de diversos països amb els quals l’Estat espanyol ha signat tractats de reciprocitat

dijous, 15 desembre, 2022 – 11:30


El proper 28 de maig de 2023 se celebraran les eleccions municipals amb l’objectiu de que la ciutadania pugui triar la nova composició de l’Ajuntament. També en aquesta ocasió, algunes persones estrangeres residents al municipi podran participar en els comicis.


Ho podran fer aquelles persones que tenen la nacionalitat dels països de la Unió Europea i les persones residents de diversos països amb els quals l’Estat espanyol ha signat tractats de reciprocitat: Bolívia, Cap Verd, Xile, Colòmbia, Corea del, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, Regne Unit i Trinitat i Tobago.

MAS:  El Festival de Música De Prop acosta la cultura musical al carrer


Per tal de poder participar a les eleccions municipals, és necessari complir certs requisits i a més, donar-se d’alta al cens electoral.


Requisits per exercir el dret de vot de ciutadans i ciutadanes estrangers


  1. Nacionals de qualsevol país de la Unió Europea


  • Declaració formal de la voluntat d’exercir el dret del sufragi.

  • Tenir més de 18 anys i no estar privat del dret de sufragi actiu.

  • Estar inscrits al Padró municipal d’habitants.


  1. Nacionals de Bolívia, Cap Verd, Xile, Colòmbia, Corea, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, Regne Unit i Trinitat i Tobago.


  • Tenir més de 18 anys i no estar privat del dret de sufragi actiu.  

  • Tenir residència en vigor i haver residit legal i ininterrompudament durant els cinc anys anteriors  (3 anys el dia de la votació en el cas de nacionals de Noruega i 3 anys en el moment de la sol·licitud el cas de nacionals del Regne Unit).

  • Estar inscrits al Padró municipal d’habitants.


Procediment d’inscripció al cens electoral


  1. A través de l’OIAC, amb petició de cita prèvia, es pot presentar declaració formal de manifestació de voluntat per exercir el dret de sufragi.

  2. L’Oficina del Cens electoral, per la seva banda, enviarà per correu una comunicació a les persones estrangeres amb dret de vot amb les dades del padró preimpreses i la persona interessada podrà fer la declaració formal de manifestació per Internet o correu ordinari a aquest organisme.


Documentació que s’ha de presentar per fer tràmit


  • Targeta d’identitat d’estrangeria de llarga durada

  • Document nacional d’identitat o passaport en el cas de nacionals de Noruega, Regne Unit o comunitari.


Terminis


Els terminis per presentar la sol·licitud són els següents


  • Fins el 15 de gener de 2023: ciutadania de països amb acord de reciprocitat.

  • Fins el 30 de gener de 2023: ciutadania comunitària.

MAS:  L'Oficina d'Atenció Ciutadana amplia els serveis virtuals

- Te recomendamos -
Artículo anteriorTotes les forces progressistes de l’Ajuntament, El Prat en Comú, el PSC, ERC i Podemos El Prat, aproven el pressupost 2023
Artículo siguienteEls pratencs deportats als camps nazis
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí