Inicio Actualidad La 20a Mostra d’Entitats acollirà les Jornades Som Diversitat

La 20a Mostra d’Entitats acollirà les Jornades Som Diversitat

Esteu aquí

Seran aquest divendres 2 i dissabte 3 de desembre

dijous, 1 desembre, 2022 – 13:15


Cada 3 de desembre, se celebra universalment el Dia de les persones amb diversitat funcional. L’objectiu d’aquesta data és conscienciar, sensibilitzar i garantir el drets i el benestar d’aquest col·lectiu, que representa el 15% de la població mundial.


Per commemorar aquesta data, l’Ajuntament del Prat va posar en marxa fa temps les Jornades Som Diversitat. Enguany, la seva darrera edició se celebrarà aquest cap de setmana a la Granja de la Ricarda, en el marc de la 20a Mostra d’Entitats.


Programa d’activitats


La primera activitat de les jornades serà el concert del Grup de percussió inclusiu de l’Escola d’Arts en Viu. Serà el divendres 2 de desembre de 19:15 a 19:45 h, a la sala d’actes.


El grup, format per persones usuàries de la residència El Tamariu, de la Fundació Rubricatus i alumnes voluntaris de l’Escola d’Arts en Viu interpretaran un repertori de cançons amb lletres que parlen del respecte, de la importància de cuidar als que ens envolten, i del valor de construir conjuntament.


Les altres activitats es duran a terme el dissabte 3 de desembre.


D’11 a 11:30 h, a la sala d’actes de la Mostra, es durà a terme la projecció del projecte de la Llar Residència Hebre. Una iniciativa de la Fundació Apip-Acam que pretén potenciar les habilitats personals de les persones usuàries a través del seu servei d’acollida.


També a partir de les 11 i fins les 13 h, al Pati d’accés a la Mostra, la Fundació Rubricatus farà la instal·lació de “L’arbre dels desitjos“. Una activitat hi haurà un arbre real, on cada persona podrà escriure en unes targetes els seus millors desitjos i penjar-los a les seves branques.


Per acabar, de 12 a 14 h, la part exterior de la Mostra (Zona B) acollirà una classe oberta de gimnàstica adaptada amb cadira de rodes i un circuit de cadira de rodes.


La primera activitat pretén promoure l’hàbit de fer esport per a les persones amb diversitat funcional i la segona visibilitzar la dificultat que tenen aquestes persones per superar obstacles diaris com esglaons o rampes poc adaptades.


Per a més informació us podeu adreçar de manera presencial a Cases d’en Puig (Pl. Agricultura, 4); enviant un correu electrònic a diversitatfuncional@elprat.cat ; o bé trucant al telèfon 93 379 00 50


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí