Inicio Actualidad Cornellà dona la benvinguda al Nadal amb la festa d’encesa de llums

Cornellà dona la benvinguda al Nadal amb la festa d’encesa de llums

S’acosten les festes nadalenques i això vol dir que és l’hora d’encendre els llums de Nadal.

A Cornellà de Llobregat, com és tradicional, ho fem amb una festa acompanyada de tallers infantils i activitats d’animació a la plaça de Catalunya, aquest dissabte 26 de novembre, a partir de les 17.15 hores.

Aquest any tenim una novetat. Al voltant de les 18.00 h, tres cavalcades –amb animació, música i xanquers-  començaran a recórrer la ciutat des de la plaça de l’Església, des del mercat de Sant Ildefons i des de la plaça del Pallars per confluir a la plaça de Catalunya, on, a partir de les 18.50 h es donarà pas a l’encesa de llums. Les cavalcades són una novetat d’aquest any per donar més majestuositat a l’acte d’encesa. Estaran encapçalades per tres personatges que representaran els colors verd, vermell i blau, i amb elements visuals que tindran continuïtat a les activitats de Reis. En confluir les tres cavalcades, juntament amb l’ajuda de les “torxes” que els infants participants hauran elaborat als tallers de la tarda, podran aconseguir que els llums de Nadal comencin a brillar a partir de les 19.00 hores a tota la ciutat.

Les activitats estan organitzades conjuntament per l’Ajuntament de Cornellà i l’associació Cornellà Compra a Casa i tenen l’objectiu de contribuir a dinamitzar i potenciar el comerç de proximitat, especialment en aquests moments d’incertesa que provoquen els conflictes i la crisi energètica internacionals, i també oferir més animació a l’espai públic durant les festes de Nadal.

Llums de baix consum

La il·luminació nadalenca*, que des de fa anys es realitza exclusivament amb bombetes de baix consum, s’instal·la als carrers de la ciutat amb més tradició comercial fins al 7 de gener, acompanyada també de figures decoratives de grans dimensions a tots els barris: boles de Nadal, trineus, un ós gegant, avets de llum… Són alguns dels elements que es podran trobar aquest any, incloent-hi una decoració en forma de gran carpa i un avet de 12 metres d’alçada a la mateixa plaça de Catalunya. També hi haurà a diferents punts de la ciutat nou figures del Mag Maginet i setze bústies vermelles il·luminades on els infants poden enviar les cartes per als Reis, elements característics de la celebració de Nadal i de la Nit de Reis a Cornellà de Llobregat.

 *Com a mesura d’estalvi energètic, l’hora d’apagada dels llums de Nadal serà, en general, una hora abans de l’habitual en els darrers anys: a les 23.00 hores, o bé a les 2.00 de la matinada en vigílies i dates assenyalades.

 Dissabte 26 de novembre

 17.15 hores (tallers) | 19.00 hores (encesa)

 Plaça de Catalunya


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Lecxit comença amb sessions formatives pel voluntariat
Artículo siguienteLectura del Manifest 25N davant de l’Ajuntament de Cornellà
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí