Inicio Actualidad La Biblioteca Antonio Martín celebra la 27a Setmana de la Ciència

La Biblioteca Antonio Martín celebra la 27a Setmana de la Ciència

Esteu aquí

La Biblioteca s’afegeix a la tasca de disseminar la ciència amb la innovació i el coneixement local com a eix principal

dijous, 10 novembre, 2022 – 10:00


La 27a edició de la Setmana de la Ciència té lloc de l’11 al 20 de novembre de 2022 amb diferents actes i activitats a tot el territori. La Biblioteca vol compartir aquesta proposta i donar a conèixer part del seu fons bibliogràfic relacionat amb àrees d’estudi científic. La iniciativa s’emmarca en el programa IntersECCions  dins de l’àmbit de Coneixement Científic, Tecnològic i Digital per impulsar la cultura científica entre la ciutadania.


El lema d’enguany és “27 anys disseminant la ciència” i té els següents objectius:


  • Apropar la ciència i la tecnologia a tota mena de públic

  • Fomentar el gust per qüestions científiques

  • Engrescar els més joves a formar-se en estudis científics


Com participa la biblioteca 


Durant aquest període, allò que envolta a la ciència es troba en aquests dos escenaris dirigits principalment a un públic infantil i juvenil, que engrescarà de bon segur als adults:


  • Expositor bibliogràfic amb biografies sobre personatges rellevants del món científic-tecnològic i llibres de coneixements generals de la matèria. Els documents estan a l’abast en un dels expositors ubicat a la sala infantil de la biblioteca. Tot el material allà exposat es pot agafar en préstec. Amb això s’aconsegueix posar en relleu molt visualment el coneixement científic i tecnològic i apropar-lo a la ciutadania.


  • Recomanacions, ressenyes, efemèrides i anècdotes a les xarxes socials de la Biblioteca per tal de facilitar més informació sobre el material exposat i trencar  amb el mite que la ciència és avorrida o massa complexa.


Projectes en marxa al municipi relacionats amb l’àmbit científic-tecnològic


La Biblioteca Antonio Martín participa activament en els projectes de l’àmbit de Coneixement Científic, Tecnològic i Digital d’IntersECCions, acompanyant-los amb recursos documentals i assessorament bibliogràfic.


Els projectes s’acompanyen en diferents graus d’implicació: per exemple, es manté la proposta de La Biblioteca Voladora dins del projecte en xarxa Investiguem, inventem, a partir de la qual es cedeix a cada escola un lot de llibres amb materials específics per facilitar el disseny dels projectes científics d’aula i la recerca de l’alumnat.


En el cas del projecte El món dels videojocs, s’està fent una cerca interna de llibres, guies i altres recursos per consensuar amb la coordinació del projecte quins seran els més adients per treballar a l’aula la programació de videojocs en Scratch.


Serveis actius de la Biblioteca   


El servei de préstec EBiblio continua actiu, oferint llibres, revistes i pel·lícules en format electrònic, així com la consulta del fons bibliogràfic al catàleg col·lectiu Aladí i  al catàleg AtΣna.


Es mantenen obertes les vies de comunicació a través del correu de la biblioteca b.prat.am@diba.cat, al telèfon 933 705 152 i de les xarxes socials, Facebook i Instagram i al web de la biblioteca.

MAS:  Gran participació de les entitats de diversitat funcional a la primera comissió del grup d’Autonomia personal i sensibilització d’enguany

- Te recomendamos -
Artículo anteriorPresentat el cartell de la Fira Avícola 2022, de l’il·lustrador Oriol Vidal, que fusiona el pota blava amb d’altres elements emblemàtics del Prat
Artículo siguienteLa Biblioteca Antonio Martín incorpora una curiosa adquisició pel seu fons d’Aeronàutica
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí