Inicio Actualidad La Biblioteca Antonio Martín celebra la 27a Setmana de la Ciència

La Biblioteca Antonio Martín celebra la 27a Setmana de la Ciència

Esteu aquí

La Biblioteca s’afegeix a la tasca de disseminar la ciència amb la innovació i el coneixement local com a eix principal

dijous, 10 novembre, 2022 – 10:00


La 27a edició de la Setmana de la Ciència té lloc de l’11 al 20 de novembre de 2022 amb diferents actes i activitats a tot el territori. La Biblioteca vol compartir aquesta proposta i donar a conèixer part del seu fons bibliogràfic relacionat amb àrees d’estudi científic. La iniciativa s’emmarca en el programa IntersECCions  dins de l’àmbit de Coneixement Científic, Tecnològic i Digital per impulsar la cultura científica entre la ciutadania.


El lema d’enguany és “27 anys disseminant la ciència” i té els següents objectius:


  • Apropar la ciència i la tecnologia a tota mena de públic

  • Fomentar el gust per qüestions científiques

  • Engrescar els més joves a formar-se en estudis científics


Com participa la biblioteca 


Durant aquest període, allò que envolta a la ciència es troba en aquests dos escenaris dirigits principalment a un públic infantil i juvenil, que engrescarà de bon segur als adults:


  • Expositor bibliogràfic amb biografies sobre personatges rellevants del món científic-tecnològic i llibres de coneixements generals de la matèria. Els documents estan a l’abast en un dels expositors ubicat a la sala infantil de la biblioteca. Tot el material allà exposat es pot agafar en préstec. Amb això s’aconsegueix posar en relleu molt visualment el coneixement científic i tecnològic i apropar-lo a la ciutadania.


  • Recomanacions, ressenyes, efemèrides i anècdotes a les xarxes socials de la Biblioteca per tal de facilitar més informació sobre el material exposat i trencar  amb el mite que la ciència és avorrida o massa complexa.


Projectes en marxa al municipi relacionats amb l’àmbit científic-tecnològic


La Biblioteca Antonio Martín participa activament en els projectes de l’àmbit de Coneixement Científic, Tecnològic i Digital d’IntersECCions, acompanyant-los amb recursos documentals i assessorament bibliogràfic.


Els projectes s’acompanyen en diferents graus d’implicació: per exemple, es manté la proposta de La Biblioteca Voladora dins del projecte en xarxa Investiguem, inventem, a partir de la qual es cedeix a cada escola un lot de llibres amb materials específics per facilitar el disseny dels projectes científics d’aula i la recerca de l’alumnat.


En el cas del projecte El món dels videojocs, s’està fent una cerca interna de llibres, guies i altres recursos per consensuar amb la coordinació del projecte quins seran els més adients per treballar a l’aula la programació de videojocs en Scratch.


Serveis actius de la Biblioteca   


El servei de préstec EBiblio continua actiu, oferint llibres, revistes i pel·lícules en format electrònic, així com la consulta del fons bibliogràfic al catàleg col·lectiu Aladí i  al catàleg AtΣna.


Es mantenen obertes les vies de comunicació a través del correu de la biblioteca b.prat.am@diba.cat, al telèfon 933 705 152 i de les xarxes socials, Facebook i Instagram i al web de la biblioteca.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí