Inicio Actualidad La Cantata 2023 convida a “canviar-ho tot”

La Cantata 2023 convida a “canviar-ho tot”

Esteu aquí

Totes les escoles del Prat es retroben per a engegar una nova edició presencial d’aquest esdeveniment artístic de ciutat

divendres, 21 octubre, 2022 – 09:30


La Cantata Ciutat del Prat neix el curs 2001-2002 i des del 2016 es coordina des de L’Escola d’Arts en Viu amb el suport de la regidoria d’Educació, en el marc del programa municipal Interseccions. La cantata és d’un projecte en xarxa que implica l’alumnat i professorat de música de 6è de tots els centres educatius de primària de la ciutat i, en el seu acte final, esdevé molt especial i emocionant perquè l’alumnat acomiada la primària compartint escenari amb altres companys i companyes de la ciutat i  acompanyat de les seves famílies.


Per sobre de tot, el procés de preparació i la posada en escena són una experiència artística enriquidora i participativa on l’alumnat interpreta una proposta musical i teatral i que, a més a més, compta amb la participació d’alumnat de teatre i d’orquestra de L’Escola d’Arts en Viu. D’aquesta forma, la Cantata incorpora elements i interacció amb altres disciplines per tal de fomentar la creativitat de docents i alumnes a fi d’ampliar la mirada cap a l’expressió artística.


La Cantata d’enguany


La Cantata se celebra cada any, però el format i continguts són bianuals, i sempre giren al voltant d’un fil conductor. Enguany, aquest eix temàtic vertebrador és el d’un grup de denúncia que encoratja als joves a rebel·lar-se contra les injustícies. Les músiques, lletres, dramatúrgia i coreografies d’aquesta cantata s’estrenaran en aquesta edició i han estat creades pel professorat de L’Escola d’Arts en Viu. Per altra banda, l’equip docent especialista de les escoles de primària serà l’encarregat d’ensenyar les cançons al seu alumnat de 6è a partir dels materials preparats i aportats per L’Escola d’Arts en Viu.


Retrobament entre L’Escola d’Arts en Viu i especialistes de totes les escoles del Prat


Aquest mes d’octubre, s’ha presentat el material d’aquesta edició de la Cantata als centres educatius en una reunió a L’Escola d’Arts en Viu, en la qual han participat referents de totes les escoles implicades. En aquesta trobada, s’ha exposat la temàtica d’enguany amb les partitures i cançons i també amb el guió teatral, tot recollit en un dossier pedagògic i una proposta dissenyada per a l’aula. El contingut de treball s’ha plantejat tenint en compte el currículum musical de 6è i incorpora aspectes com la lectura, el moviment, la musicalitat i la pràctica instrumental. Com a novetat d’aquest curs, l’alumnat de teatre de L’Escola d’Arts en Viu serà qui interpretarà les escenes dramatitzades d’aquesta cantata.


Quan se celebrarà la Cantata?


Després de tres edicions sense poder gaudir de la Cantata, en el seu format habitual i amb 600 alumnes interpretant en viu, enguany aquesta serà presencial. S’interpretarà un divendres de maig, al CEM Julio Méndez, on l’alumnat mostrarà tot el treball realitzat a les seves famílies. Com sempre, els àudios de tots els temes quedaran gravats perquè tota la ciutadania els pugui escoltar i celebrar.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí