Inicio Actualidad La Biblioteca Antonio Martín celebra el Dia Internacional de les Biblioteques, convidant...

La Biblioteca Antonio Martín celebra el Dia Internacional de les Biblioteques, convidant a la ciutadania a (re)descobrir l’equipament

Esteu aquí

Des de l’any 1997, cada 24 d’octubre les biblioteques compten amb un dia especial que posa en relleu el seu paper com un dels equipaments claus en el món de la cultura

dijous, 27 octubre, 2022 – 10:00


Segons el Manifest IFLA/UNESCO de la sobre la biblioteca pública de novembre de 1994 amb la versió actualitzada del 28 de juliol de 2022, “La llibertat, la prosperitat i el desenvolupament de la societat i la persona són valors humans fonamentals (…). La biblioteca pública, pas obligat al coneixement, constitueix un requisit bàsic de l’educació permanent, les decisions autònomes i el progrés cultural de la persona i els grups socials.”


Les sigles IFLA corresponen a la  Federació Internacional d’Associacions i Institucions Bibliotecàries (en anglès: International Federation of Library Associations and Institutions), organització mundial no governamental internacional d’intercanvi d’idees al voltant de la cooperació, la recerca i desenvolupament en diferents àmbits relacionats amb l’activitat bibliotecària.   

MAS:  'Un món de drets', les escoles celebren el Dia Internacional de la Infància


Molt més que llibres: coneixement, informació, oci, lectura, activitats


Aquest nou Manifest proclama la creença de la UNESCO en la biblioteca pública com una força viva per a l’educació, la cultura i la informació, i com agent essencial per al foment de la pau i el benestar a través de la ment de totes les persones. El text renova la missió de les biblioteques públiques que esdevenen centres referents de primer ordre que vetllen per l’educació, l’accés a la informació i a la cultura, el foment de la pau així com el benestar de les persones i de les comunitats en un nou context global, social i tecnològic.


Les biblioteques en general, i les públiques, en particular, han construït alt voltant seu un eix vertebrador de cohesió social en els seus municipis. Han sabut adaptar-se als temps canviants i a les necessitats dels seus usuaris. De l’inicial consulta a sala i préstec de llibres, la biblioteca obre el seu ventall de propostes i passa d’un proveïdor de coneixement i informació a un referent quant a opcions d’oci i d’activitats obertes a tothom. Apropar les noves tecnologies ha estat i continua sent un objectiu de la biblioteca.

MAS:  Solidaritat i esport es reuneixen a la Cursa de Reis, aquest diumenge 7 de gener


Els equipaments culturals del Prat com a element clau


Ubicada al Cèntric Espai Cultural, la Biblioteca Antonio Martín forma part dels equipaments culturals del Prat. L’Arxiu Municipal, el Centre Cívic Jardins de la Pau, el Centre Cívic Sant Jordi- Ribera Baixa, el Centre Cívic Palmira Domènech, el programa d’Arts en viu i el programa IntersECCions són alguns dels principals agents del Prat amb qui la biblioteca es coordina en el dia a dia per oferir un màxim de transversalitat en la seva oferta cultural.


Recentment, la biblioteca Antonio Martín celebrava els seus 50 anys consolidant-se com un equipament cultural de referència i molt ben valorat per la ciutadania.

MAS:  Activat el pla d’emergències municipal davant del risc de fortes ventades aquesta tarda i nit


Com commemorar a escala particular, individual o col·lectivament el Dia de la Biblioteca?


La millor manera de ressaltar aquest dia és convidant a visitar la biblioteca del municipi i aprofitar per conèixer altres centres culturals del Prat amb els que la Biblioteca Antonio Martin crea sinergies constantment. Clubs de lectura, exposicions, promoció de l’anglès, de l’art i la ciència, conferències i xerrades, presentació de llibres, tallers infantils, hores del conte, hores dels nadons, visites escolars… són algunes de les activitats recurrents que val la pena destacar.


Serveis actius de la Biblioteca   


El servei de préstec EBiblio continua actiu, oferint llibres, revistes i pel·lícules en format electrònic, així com la consulta del fons bibliogràfic al catàleg col·lectiu Aladí i  al catàleg AtΣna.


Es mantenen obertes les vies de comunicació a través del correu de la biblioteca b.prat.am@diba.cat, al telèfon 933 705 152 i de les xarxes socials, Facebook i Instagram i al web de la biblioteca.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa Cantata 2023 convida a “canviar-ho tot”
Artículo siguienteL’Ajuntament del Prat lliura la Medalla de Ciutat a l’Hospital de Bellvitge coincidint amb el seu 50è aniversari
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí