Inicio Actualidad El dissabte s’escapa de la pluja i celebra la Festa Major

El dissabte s’escapa de la pluja i celebra la Festa Major

dissabte, 24 setembre, 2022 – 23:15


Les matinades gralleres han despertat el Prat ben aviat, com cada dissabte de Festa Major. Amb el record d’un divendres nit que es va veure afectat per la pluja i que va haver d’acabar precipitadament la programació de la Zona Jove Estació suspenent els concerts de La Fúmiga i DJ Surda, els tambors i gralles de les colles geganteres i de foc del Prat han matinat per deixar clar que estem de Festa Major i que els núvols al cel no són excusa per quedar-se a casa.


Pels més matiners i matineres, les Escarxofes del Prat han posat el plat a taula al Fondo d’en Peixo amb el més complet esmorzar: uns deliciosos peus de porc per agafar forces i aprofitar el dissabte de Festa Major.


Les colles de cultura popular i tradicional catalana són les protagonistes durant tot el dissabte. A mig matí, el Trenca-sons i totes les pratenques i pratencs que s’hi han volgut sumar han fet retronar els carrers del Prat amb els seus timbals. Arribat des de Calanda i acompanyat per la Colla de músics de Diables, ha deixat ben clar que estem de Festa Major durant la cercavila fins a arribar al parc Fondo d’en Peixo. La Colla Bastonera del Prat ha fet sonar picarols i bastons als carrers del nucli antic i a l’hora del vermut, la Voodoo Jazz Band ha fet ballar i moure el cos i l’esperit a ritme de jazz a un públic amb moltes ganes després de la pluja.

MAS:  ¿Quién va a ganar las elecciones generales en Baix Llobregat?


A la tarda, la plaça de la Vila començava ben d’hora a omplir-se de gent. Els primers a fer lluïment han estat la Colla Trabucaire del Prat. Les seves galejades han despertat als que feien la becaina i han deixat pas a la sàtira, la crítica i la ironia de Ball de Diables. Amb els seus Versots Diabòlics han repartit de valent, acabant amb una encesa de petards. Després, Picacrestes ha fet la ballada de Festa Major, mostrant els balls tradicionals recuperats per la colla i fent el tradicional sorteig d’un tortell.


A continuació, la pl. de la Vila ha tornat a brivar amb el so de les gralles i el toc de castells durant la Diada Castellera de Festa Major. Hi havia moltes ganes de gaudir de l’actuació de Castellers del Prat, i no han decebut. Acompanyats de Capgrossos de Mataró, de Castellers de Terrassa i Castellers de Cornellà, han aconseguit descarregar una torre de 6, un 4d6 amb agulla i un 3d6 amb agulla a la ronda de repetició.

MAS:  Cornellà commemora el Dia Internacional de les Famílies


La jornada completa s’ha desenvolupat de la següent manera: Castellers del Prat amb 2d6, intent descarregat de 3d7, 4d6a i 3d6a; Castellers de Cornellà amb 3d7, intent descarregat de 4d8, 4d7a i un 4d7 a la ronda de repetició; Castellers de Terrassa amb 4d7, 4d7a i 3d7; Capgrossos de Mataró amb intent descarregat de 4d8, 4d8, intent descarregat de 3d8 i 5d7 a la ronda de repetició. Amb els pilars de comiat s’ha donat per finalitzada una gran jornada castellera.


Mentrestant, la pratenca Elena Grueso, mostrava davant d’un públic entregat, el seu primer projecte musical com a líder: Buscandome en la playa. També la Banda de Música del Prat i La Coral lo Llobregat de les Flors han actuat en els seus tradicionals concerts de Festa Major.


El vespre s’ha encès amb les espurnes i flames del 37è Correfoc de Festa Major. Les colles de foc del Prat estaven impacients per tornar a ballar i dansar sota el foc en la Festa Major. La Colla Jove de Diables, que no va poder fer el seu correfoc per la pluja, ha acompanyat a la Colla d’adults de Diables, Ball de Diables i Diables de Sant Cugat, que amb el Pollo com rei del Correfoc, han fet petar i cremar de valent els carrers de la ciutat.

MAS:  Manuela Carmena i John Carlin enceten la temporada del fòrum Cornellà Creació


I la plaça Sant Jordi s’ha transformat de nou en una gran Cirquera per acollir l’espectacle Save the temazo, del Col·lectiu F.R.E.N.È.T.I.C., una esborrajada ONG amb moltes ganes de gresca i que amb la complicitat del públic, ha rodat un vídeo promocional únic. 


La nit continua amb música. Concerts per a tots els públics: temes coneguts per tothom amb Agoney i Azúcar Moreno al pàrquing de l’estació, l’electropop–queer de Javiera Mena i el petardeo de Ladilla Rusa al parc Fondo d’en Peixo i de nou la Zona Jove Estació amb la Nit Andami. Creuem els dits perquè la pluja es quedi només en 4 gotes i esperem que sigui un bon còctel musical per gaudir de la nit de dissabte de Festa Major. Demà us ho expliquem en una nova crònica! 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorContinua la gresca pel divendres de Festa Major!
Artículo siguienteEstils de música diversos i per a tots els públics la nit de dissabte de Festa Major
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí