Inicio Actualidad El Prat commemorarà el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia amb diverses activitats

El Prat commemorarà el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia amb diverses activitats

dilluns, 9 maig, 2022 – 13:30


El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Un dia que té lloc cada 17 de maig i que pretén donar suport i reconeixement a totes les persones que han estat perseguides, discriminades o violentades a causa de la seva identitat o orientació sexual.


El 17 de maig de l’any 1990, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l’homosexualitat de la llista de trastorns sexuals. En conseqüència, es va adoptar aquella data com a Dia Internacional de la lluita contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Tot i així, encara més de 70 països al món criminalitzen l’homosexualitat i estigmatizen els actes sexuals entre persones del mateix sexe.

MAS:  El Prat, reconegut per la seva participació al projecte M7 de seguretat ciutadana i urbana


Per aquest motiu, l’Ajuntament del Prat de Llobregat fa una condemna ferma de tot tipus de discriminació i de violència entorn al col·lectiu LGTBI i es suma a les commemoracions del Dia internacional contra la LGTBIfòbia.


Activitat central


El mateix dimarts 17 de maig, a les 18 h, es presentarà al Centre Cívic Palmira Domènech “Tisores d’esquilar i una cullera esmolada”. Un curtmetratge de Luis Rodríguez i Víctor Asensio que recull la vivència de Tania Navarro a la presó Model després de ser empresonada per la seva condició de gènere.


Tot seguit a la presentació del curt, es durà a terme una taula rodona per reflexionar sobre la LGTBIfòbia que pateixen diverses persones del col·lectiu.

MAS:  Circ per a joves, un nou projecte social al barri Sant Ildefons


A banda, d’aquesta presentació es duran a terme altres activitats relacionades amb el 17M. Tota la informació es podrà trobar a elprat.cat/persones.


Ajuda i sensibilització


Al Prat existeix des de l’any 2018 el Servei d’Atenció Integral LGTBI (SAI), un recurs de proximitat per acompanyar i donar suport a les persones i entitats del col·lectiu LGTBI de la ciutat.


A més, també està en marxa a la nostra ciutat, “La Lore”, un espai per informar sobre sexualitat, relacions i gènere al jovent del Prat.


Per més informació sobre les polítiques i accions LGTBI a la ciutat us podeu posar en contacte amb el Programa de Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament al correu LGBTI@elprat.cat

MAS:  Taller de benestar animal al SPAI

- Te recomendamos -
Artículo anteriorComença la preinscripció per a les escoles bressol 2022-23
Artículo siguienteLa Festa del Voluntariat 2022 ja té data i hora
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí