Inicio Actualidad Un debat sobre emergència climàtica tanca la temporada 2021 del Cornellà Creació...

Un debat sobre emergència climàtica tanca la temporada 2021 del Cornellà Creació Fòrum

Aquest divendres, 17 de desembre, es tanca la temporada del Cornellà Creació Fòrum. Ha estat una edició atípica perquè la pandèmia va aturar la programació, la primavera de 2020, però en aquest final de 2021 s’han pogut reprogramar les cites pendents un cop l’activitat ha anat tornant progressivament a la normalitat.

La darrera cita posarà sobre la taula de debat un tema de gran actualitat: l’emergència climàtica i la seva incidència en l’economia local i global. Tindrà format de debat a 3 i hi intervindran Mario Rodríguez Vargas, director executiu de Greenpeace Espanya fins al darrer mes de maig, Mónica Araya, experta en mobilitat elèctrica i en estratègies per a la descarbonització, i Mohan Munasinghe, expert en desenvolupament sostenible que va ser vicepresident de Panel Intergovernamental de les Nacions Unides sobre Canvi Climàtic (2000 – 2008). Serà a L’Auditori de Cornellà, divendres a partir de les 13.30 hores. L’esdeveniment començarà a les 13:30h amb un dinar per desprès donar pas al debat.

Inscripcions / Més informació

 

Cornellà Creació Fòrum és un cicle anual de conferències, dirigida a diferents sectors de l’economia local, que té l’objectiu de debatre i tractar temes d’actualitat. En aquesta edició de 2021, que completa la programació prevista per a 2020 i que va haver de ser ajornat per la pandèmia, totes les cites programades tenen lloc a L’Auditori i en horari de migdia, combinant els diferents formats: conferències, face to face i debat.

 

Perfil biogràfic del ponents del debat

Mario Rodríguez Vargas | Director executiu de Greenpeace Espanya (2012-2021)

Físic especialitzat en astrofísica, Mario Rodríguez Vargas va iniciar la seva carrera a Greenpeace en 1992 i va portar el timó de Greenpeace Espanya de 2012 a maig de 2021 com a director executiu convertint-la en tot un referent. Deixa una organització amb més de 140.000 socis i amb una enfortida capacitat d’actuació preparada per fer front als reptes que ens planteja l’emergència climàtica en un context agreujat per la crisi sanitària.

Mónica Araya | Special Adviser Climate de Champions i distinguished fellow en Climateworks

Experta en mobilitat elèctrica i en estratègies per la descarbonització, Mónica Araya és assessora especial de la iniciativa Champions Climate de la COP26 i distinguished fellow de la fundació Climateworks on és assessora de la campanya global Drive Electric. Cofundadora de Costa Rica Limpia va llençar www.movilidadelectrica.org, una de les primeres plataformes de mobilitat elèctrica en Amèrica Llatina. Col·labora en diferents mitjans de comunicació i és co-realitzadora del podcast “Ponerse las pilas”. En l’actualitat forma part de diferents comitès directius inclosa la 2050 Pathways, Global Partnership for Informal Transportation i del Centre de Ciència del Clima i la Resiliència a Xile. Va ser seleccionada per la primera expedició a l’Antàrtida exclusivament de dones on va reafirmar el seu compromís per promoure solucions climàtiques.

Mohan Munasinghe | Líder mundial en desenvolupament sostenible, economia, energia i medi ambient

Va ser el vicepresident de Panel Intergovernamental de les Nacions Unides sobre Canvi Climàtic (2000 – 2008). Sota el seu mandat, aquest òrgan va rebre el Premi Nobel de la Pau 2007 compartit amb l’ex vicepresident dels Estats Units, Al Gore. Conegut per desenvolupar a la Cimera de la Terra de Rio de 1992, la disciplina de Sustainomics reconeguda internacionalment i que proporciona un marc pràctic per fer que el desenvolupament sigui més sostenible. Actualment és el president fundador de l’Institut Munasinghe pel Desenvolupament (MIND), presideix la comissió d’experts presidencials sobre la visió sostenible de Sri Lanka 2030 i és assessor honorari principal del govern de Sri Lanka. Membre de diferents acadèmies internacionals, del consell editorial d’una dotzena de revistes i ha estat guardonat en nombroses ocasions.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí