Inicio Actualidad Més activitats d’educació ambiental a les escoles

Més activitats d’educació ambiental a les escoles

Esteu aquí

Durant aquest curs, les escoles han pogut escollir entre més d’una vintena d’activitats d’aquest àmbit. Com a novetats, hi destaquen les visites al nou equipament municipal de La Casa de l’Energia així com un taller sobre malbaratament alimentari.

divendres, 8 octubre, 2021 – 12:30


L’Ajuntament del Prat continua la seva aposta per l’educació ambiental a les escoles. Durant aquest curs 2021-22, el programa responsable d’aquest àmbit ha creat per les escoles i instituts de la ciutat un total de 20 activitats sobre la cura de medi ambient i les energies renovables, tant per a cursos de primària com de secundària. A l’oferta ja vigent durant el curs passat, s’hi afegeixen dues noves activitats: la visita a la Casa de l’Energia i un taller sobre malbaratament alimentari. Aquestes activitats formen part del gran catàleg d’activitats que organitza diverses àrees de l’ajuntament. 


Servei comunitari i projectes d’aprenentatge – servei


Especialment durant l’etapa de secundària, hi trobem propostes molt engrescadores per les i els joves de la ciutat. D’una banda, el servei comunitari ambiental, en col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, en el qual es treballa directament sobre el territori o amb activitats agrícoles i totalment compatible amb les restriccions decretades per la pandèmia.


D’altra banda, també s’ha tornat a oferir la possibilitat de participar en la proposta d’aprenentatge-servei: projectes participatius. Es tracta d’activitats sobre la biodiversitat a tot el municipi amb el seguiment de caixes niu, menjadores d’ocells, estudis de les papallones als parcs metropolitans, investigació i divulgació de la biodiversitat o l’estudi dels microplàstics a la platja. Tot plegat, a través de sessions guiades per educadors ambientals o experts en la matèria i amb l’assessorament tècnic pel professorat.


Finalment, també cal ressaltar que s’han lliurat més de 5.000 agendes i 150 calendaris escolars de la Diputació de Barcelona com a material de sensibilització. Aquesta edició està dedicada a l’emergència climàtica i està explicada amb una història que dues protagonistes han d’investigar i resoldre un fet misteriós. Mitjançant unes informacions, codis i activitats matemàtiques i lingüístiques aconsegueixen les pistes per resoldre el cas.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEn marxa les sessions participatives per recollir opinions sobre la Igualtat entre dones i homes
Artículo siguienteNova temporada del cicle Viu l’òpera! al Cèntric
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí