Inicio Actualidad Més activitats d’educació ambiental a les escoles

Més activitats d’educació ambiental a les escoles

Esteu aquí

Durant aquest curs, les escoles han pogut escollir entre més d’una vintena d’activitats d’aquest àmbit. Com a novetats, hi destaquen les visites al nou equipament municipal de La Casa de l’Energia així com un taller sobre malbaratament alimentari.

divendres, 8 octubre, 2021 – 12:30


L’Ajuntament del Prat continua la seva aposta per l’educació ambiental a les escoles. Durant aquest curs 2021-22, el programa responsable d’aquest àmbit ha creat per les escoles i instituts de la ciutat un total de 20 activitats sobre la cura de medi ambient i les energies renovables, tant per a cursos de primària com de secundària. A l’oferta ja vigent durant el curs passat, s’hi afegeixen dues noves activitats: la visita a la Casa de l’Energia i un taller sobre malbaratament alimentari. Aquestes activitats formen part del gran catàleg d’activitats que organitza diverses àrees de l’ajuntament. 


Servei comunitari i projectes d’aprenentatge – servei


Especialment durant l’etapa de secundària, hi trobem propostes molt engrescadores per les i els joves de la ciutat. D’una banda, el servei comunitari ambiental, en col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, en el qual es treballa directament sobre el territori o amb activitats agrícoles i totalment compatible amb les restriccions decretades per la pandèmia.


D’altra banda, també s’ha tornat a oferir la possibilitat de participar en la proposta d’aprenentatge-servei: projectes participatius. Es tracta d’activitats sobre la biodiversitat a tot el municipi amb el seguiment de caixes niu, menjadores d’ocells, estudis de les papallones als parcs metropolitans, investigació i divulgació de la biodiversitat o l’estudi dels microplàstics a la platja. Tot plegat, a través de sessions guiades per educadors ambientals o experts en la matèria i amb l’assessorament tècnic pel professorat.


Finalment, també cal ressaltar que s’han lliurat més de 5.000 agendes i 150 calendaris escolars de la Diputació de Barcelona com a material de sensibilització. Aquesta edició està dedicada a l’emergència climàtica i està explicada amb una història que dues protagonistes han d’investigar i resoldre un fet misteriós. Mitjançant unes informacions, codis i activitats matemàtiques i lingüístiques aconsegueixen les pistes per resoldre el cas.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí