Inicio Actualidad Nova temporada del cicle Viu l’òpera! al Cèntric

Nova temporada del cicle Viu l’òpera! al Cèntric

Esteu aquí

Projeccions de grans muntatges operístics i xerrades divulgatives per apropar el gènere a tots els públics

divendres, 8 octubre, 2021 – 12:30


Aquest mes d’octubre arrenca una nova temporada del cicle Viu l’òpera! en el Cèntric Espai Cultural. El cicle s’emmarca en la línia de treball de difusió de la música clàssica que duu a terme l’equipament. La proposta pretén apropar la cultura operística a un públic ampli, facilitant-ne l’accessibilitat a aquest corrent musical amb projeccions d’òperes enregistrades en els principals teatres del món.


En questa nova temporada es podran veure títols de grans compositors com Verdi, Rossini o Bizet, entre d’altres, a més d’incorporar alguna proposta de ballet clàssic. Enguany també es mantenen les presentacions virtuals de les òperes que es projecten. Aquestes presentacions tenen com objectiu posar en context les òperes que es programen, i es poden veure al web i a les xarxes de l’equipament.

READ  Fira de Santa Llúcia a Cornellà el 17 i 18 de desembre


Xerrades divulgatives 


Complementant les projeccions, i amb l’objectiu de dotar d’eines i recursos per fomentar el gaudi de les òperes entre la ciutadania , el Cèntric acollirà també una sèrie de xerrades al voltant d’aquest gènere, a càrrec de diferents divulgadors i divulgadores experts en aquest terreny musical.


La primera d’aquestes xerrades girarà entorn del mite com a fil conductor en la història de l’òpera. A càrrec de Miquel Àngel Martínez, músic i col·laborador habitual del Cèntric, l’activitat tindrà lloc el proper 13 d’octubre a la Sala d’actes.


El mite de Faust


La primera de les òperes que es projectarà aquesta temporada serà Faust, de Charles Gounod, i es podrà veure el proper 15 d’octubre a l’Auditori . Amb el segell de La Fura dels Baus, Àlex Ollé dirigeix aquest muntatge, enregistrat l’octubre de 2018 en el Teatro Real de Madrid. Basat en el cèlebre text de Goethe, Faust és l’obra que encarna per excel·lència l’ànsia de coneixement i les aspiracions contradictòries de l’ésser humà, personificats en la figura del Dr. Faust –interpretat aquí pel polonès Piotr Beczala, un dels tenors més prestigiosos de la lírica actual-.

READ  Benestar animal durant les festes i revetlles


Totes les propostes del Viu l’òpera! són gratuïtes amb reserva prèvia d’entrada o inscripció. Podeu consultar tota la informació del cicle aquí.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorMés activitats d’educació ambiental a les escoles
Artículo siguienteArriba una nova edició de les Jornades Ciutats Defensores dels Drets Humans
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí