Inicio Actualidad Bafarades i onomatopeies a la Biblioteca Antonio Martín

Bafarades i onomatopeies a la Biblioteca Antonio Martín

Esteu aquí

Un nou punt de referència: el còmic de superherois

dijous, 23 setembre, 2021 – 10:00


Més d’un centenar d’exemplars són els que formen part d’aquest nou punt d’interès. Un espai creat per facilitar la consulta i l’accés a un dels fons més sol·licitats pels lectors i lectores de còmics d’adults. Aquest tipus de llibre està adreçat al lector jove i adult, però també és habitual veure el lector infantil qui s’apropa amb curiositat. És per això que des de la Biblioteca s’ha volgut destacar aquests llibres separant-los de la resta i donant-los més visibilitat.


A partir d’ara trobareu tots els còmics de superherois agrupats en un espai concret de la secció general de còmics. Els podreu identificar pel seu propi pictograma. També trobareu a la nova secció les enciclopèdies i guies de personatges Marvel i DC Comics.


Definició del còmic de superherois


Un còmic de superherois és una història, seriada en volums, plena d’acció, fantasia, ciència-ficció i drama que se centra en les accions d’un o més personatges, que normalment posseeixen habilitats sobrehumanes. El primer volum sovint inclou una explicació de l’origen dels seus poders especials, i generalment el primer enfrontament contra el seu enemic més famós. A aquest tipus de còmic és habitual que la trama giri al voltant dels esforços del superheroi per a frustrar greus amenaces globals d’importants conseqüències per la humanitat.


DC Comics i Marvel


Als Estats Units, la paraula “Super Hero” (“superheroi”, en anglès) és una marca registrada de forma conjunta per Marvel Comics (Spiderman, X-Men, Avengers) i DC Comics (Batman, Superman, Wonder Woman, Aquaman, Flash), per la qual cosa només elles poden utilitzar-la legalment en els seus productes i campanyes comercials.


Superheroïnes. Noies al poder!


L’univers dels superherois està ple de personatges excepcionals que han captivat a diverses generacions. Afortunadament fa molt temps que les dones van deixar de ser simplement l’acompanyant de l’heroi  i el personatge més feble del grup per convertir-se en la protagonista. Actualment les superheroïnes estan representades com una lluitadora incansable que desafia els rols establerts a favor de la paritat cercant un món millor.


Cinema de superherois a Fantasia


A la Biblioteca disposem d’una gran quantitat d’adaptacions cinematogràfiques sobre els superherois més famosos de les vinyetes classificades al gènere de Fantasia de les prestatgeries de cinema o classificades al prestatge de Fantasia de la secció de cinema.


L’aventura acaba de començar! 


 


 


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí