Inicio Actualidad Presentació del llibre “Dones i mares invisibles” al Cèntric

Presentació del llibre “Dones i mares invisibles” al Cèntric

Esteu aquí

L’obra, tota una lliçó de vida i de capacitat de resiliència, ha esdevingut tot un èxit

divendres, 12 maig, 2023 – 14:15


El Cèntric Espai Cultural va acollir ahir a la tarda la presentació del llibre “Dones i mares invisibles”, obra d’un grup de dones i mares relacionades amb l’escola Can Rigol que ha esdevingut un èxit. L’acte va estar carregat d’emoció i de moments i frases per recordar.


Guillermina Sanisidro, Raquel Montllor, Rosario García, Katuy Cruz, Elena Valderrábano, Sílvia Jiménez, Gemma Beltrán i Antonia Ruiz, vinculades al Prat de Llobregat i al món de la diversitat funcional, es van conèixer en el Grup d’Ajuda Mútua (GAM) de l’escola. Un GAM és un espai d’escolta i comprensió, en el qual es reuneixen diverses persones que comparteixen un mateix problema, dificultat o preocupació, per intentar superar o millorar la seva situació. A partir d’aquí, va néixer una relació que va desembocar en l’elaboració del llibre. Durant el període de tancament de la pandèmia, la idea va anar prenent forma i es va materialitzar en “Dones i mares invisibles”, una obra en què les autores descriuen la seva realitat per fer visible la tasca de cura que assumeixen com a dones tota la seva vida. Es tracta d’un relat que fa aflorar les emocions i les dificultats viscudes i la capacitat de resiliència que han desenvolupat per fer front a la realitat.

MAS:  “A prop teu social” un nou canal de comunicació porta a porta al barri de Sant Ildefons


Visibilitzar un rol poc reconegut


D’altra banda, el llibre pretén també visibilitzar el rol de les dones que la societat continua perpetuant. Les tasques de cura, que segueixen sent invisibles i no reconegudes malgrat el gran esforç i sacrifici personal que suposen, els són atribuïdes.


Les autores remarquen que, en la mesura en què les dones s’ocupen de la cura d’una persona dependent, l’espai per a elles mateixes queda molt reduït, cosa que afecta el seu benestar i repercuteix en la seva salut física, mental i relacional. És per això que advoquen per un canvi de mirada que mostri que tothom és capaç d’aprendre a fer aquesta tasca. “Hem de construir una societat on fer-se càrrec de la cura correspongui a tothom i on existeixin els recursos suficients per a les famílies i sobretot per a les dones que es troben en aquestes situacions. La cura és una tasca invisible, però tanmateix imprescindible i essencial”.

MAS:  L’Ajuntament posa en marxa un nou curs d’acollida de les persones migrades


 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorFestes al barri Riera i molt més aquest cap de setmana
Artículo siguienteL’Escola d’Arts en Viu participa als actes del 30è aniversari de l’ACEM
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí