Inicio Actualidad El teu gos s’ha de censar genèticament

El teu gos s’ha de censar genèticament

L’Ajuntament de Cornellà disposa d’un registre censal caní per tenir identificats tots els gossos de la ciutat, d’acord amb els articles 92 i 95 de l’Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana. Aquesta identificació ha de ser tant per microxip homologat com per patró d’ADN.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és doble: d’una banda, preservar el benestar de l’animal, reduir el maltractament i la taxa d’abandonament i, d’altra, contribuir a solucionar problemes de salubritat, neteja urbana i convivència ciutadana. I és que, en el cas dels excrements de gossos que es trobin al carrer, gràcies al sistema CAN-ID es pot identificar amb gran precisió l’animal a qui pertanyen les femtes. Un cop identificada la persona propietària de l’animal, se la pot sancionar.

MAS:  Accidente en L’Aldea: fallece una mujer y otra resulta herida en una colisión frontal

CENSAR EL TEU ANIMAL

Censar els gossos és obligatori i l’incompliment d’aquesta obligació d’identificar amb xip i genèticament el gos pot ser sancionat amb multes que oscil·len entre els 300 i els 1.500 euros, d’acord amb l’Ordenança Municipal.

Per registrar-los al cens municipal, cal fer-ho a través de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Cornellà (a la plaça de l’Església, número 1). Després, cal anar a qualsevol de les clíniques veterinàries adscrites per realitzar el registre de petjada genètica, mitjançant una nova prova de saliva indolora i se’ls lliurarà una xapa identificativa, a més de la targeta d’identificació per ADN. Aquesta prova té un cost de 40 euros.

MAS:  #Almeuritme 2022: en marxa!

- Te recomendamos -
Artículo anteriorSituació de sequera a Cornellà
Artículo siguienteLa Cooperativa Agrícola del Prat estrena un segell de qualitat per identificar els calçots que produeix
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí