Inicio Actualidad L’Ajuntament del Prat, a la jornada commemorativa del cinquè aniversari del Pacte...

L’Ajuntament del Prat, a la jornada commemorativa del cinquè aniversari del Pacte contra la segregació escolar a Catalunya

Esteu aquí

La matèria és objecte d’una política pública activa i consensuada al municipi i compta amb un pla de treball en marxa

divendres, 1 març, 2024 – 14:00


L’Ajuntament del Prat ha estat present aquest matí en la jornada commemorativa del cinquè aniversari de la signatura del Pacte contra la segregació escolar a Catalunya que ha organitzat el Departament d’Educació de la Generalitat i el Síndic de Greuges a la seu de Fundesplai, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. L’esdeveniment tenia per objectiu fer balanç d’aquests cinc anys i compartir quins reptes de futur es plantegen en l’aplicació del Pacte.

MAS:  Torna el Pratifolk, la festa de la cultura popular i tradicional del Prat!


Taula rodona de representants municipals


En el marc del programa de l’acte, s’ha celebrat una taula rodona de representants municipals en la qual ha participat la tinenta d’alcalde d’Educació, Cultura i Comunitat de l’Ajuntament del Prat Anna Martín, que ha posat en valor la tasca de la ciutat en matèria de segregació escolar.


La regidora ha esmentat el programa Interseccions com a mesura per afavorir l’equivalència entre els projectes dels centres educatius i ha fet referència al Pla Educatiu d’Entorn, una iniciativa que pretén aconseguir l’èxit educatiu de tot l’alumnat i contribuir a la cohesió social, mitjançant l’equitat, l’educació intercultural i el foment del català. Cal remarcar que el Prat s’ha convertit en un referent en el desplegament d’aquesta eina que ja han emprat 118 municipis a tot Catalunya. Martín ha compartit taula rodona amb l’alcalde de Manresa Marc Aloy, la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vic Elisabet Franquesa i la tinenta d’alcalde d’Educació, Cultura i Comunitat de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat Maria Granadas Valencia.

MAS:  La Policia Local reforça els controls de la circulació de bicicletes i patinets per garantir la seguretat i la bona convivència


Balanç, presentació de resultats i reptes de futur


La jornada ha arrencat amb una benvinguda institucional a càrrec de la consellera d’Educació Anna Simó i de la síndica de greuges Esther Giménez-Salinas. Posteriorment, s’han presentat els resultats de l’aplicació del Pacte contra la segregació escolar i se n’ha explicat l’estat actual de desplegament. L’acte ha continuat amb una taula rodona de balanç dels cinc anys des de la perspectiva dels sectors i agents que el van signar i amb una ponència que l’ha contextualitzat com a repte educatiu.


Finalment, s’han organitzat quatre taules de treball relatives als reptes de futur a partir de quatre eixos: l’acollida de l’alumnat amb necessitats educatives específiques als centres, la lluita contra la segregació residencial, el paper dels ens locals en la planificació i lluita contra la segregació escolar i l’èxit educatiu.

MAS:  Premi dels arquitectes espanyols al bloc d'habitatges de protecció de l'avinguda República Argentina


 


 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Prat commemorarà el Dia de la Prescripció Social amb un acte al Cèntric
Artículo siguienteTras revelar resultados en el Ibex, Indra y Fluidra encabezan las subidas en bolsa
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí