Inicio Actualidad Nova edició de Connexions, amb la mentida com a eix temàtic

Nova edició de Connexions, amb la mentida com a eix temàtic

Esteu aquí

Els centres de secundària es troben immersos en el procés de treball dels seus respectius projectes

dimecres, 21 febrer, 2024 – 12:00


El concepte de la mentida és la temàtica escollida enguany per Connexions, projecte impulsat i coordinat pel Cèntric Espai Cultural dins el marc del programa Interseccions. El projecte, que es va iniciar l’any 2017, assoleix amb aquesta la seva vuitena edició. Des de fa setmanes, els quatre instituts de la ciutat que imparteixen batxillerat (INS Ribera BaixaINS Baldiri GuileraINS Estany de la Ricarda i INS Salvador Dalí) estan treballant en les seves respectives propostes a partir d’aquesta temàtica comuna.


Com en les edicions anteriors, Connexions té per objecte desenvolupar un procés de treball col·laboratiu entre aquests centres educatius. Així, amb el concepte de la mentida com a punt de partida, cada institut està desenvolupant el seu projecte des de matèries i disciplines diferents. El proper 5 d’abril tindrà lloc l’acte de cloenda en el Cèntric, on l’alumnat compartirà una mostra de la feina realitzada.

MAS:  L'Institut Miquel Martí i Pol s'enfronta a 24 reptes empresarials a la jornada 24h d'Innovació Barcelona


 


Procés de treball


Enguany, el fil conductor de Connexions entronca amb la temàtica del cicle de pensament contemporani Diàlegs, que també organitza el Cèntric. Una temàtica, la de la mentida en la societat actual, que afecta totes les àrees del coneixement i les relacions humanes, i que ens afecta com a individus i com a col·lectivitat.


Sobre tot això reflexiona l’alumnat de l’INS Estany de la Ricarda, que està treballant el projecte des de l’assignatura de Psicologia. El grup posa el focus en la postveritat, investigant les repercussions perjudicials que provoquen aquesta mena de pràctiques i identificant les fal·làcies, per tal de conscienciar el jovent i donar-los eines per desenvolupar un pensament crític i reflexiu.

MAS:  VÍDEO | Pelea en Sant Feliu de Llobregat entre clanes


Des de l’INS Baldiri Guilera han investigat l’etimologia de la paraula “mentida” a través de les seves accepcions, sinònims i antònims. Partint d’aquesta recerca, l’alumnat d’Arts Escèniques està analitzant una sèrie de cançons que reflecteixen aquesta temàtica; cançons que estan estudiant en profunditat i a partir de les quals treballaran una posada en escena dramatitzada.


Des de la matèria de Comunicació Audiovisual, l’INS Salvador Dalí centra el seu projecte en el tema de la bruixeria, posant sobre la taula la mentida que hi va haver darrera la persecució de tantes dones acusades de bruixeria a Catalunya. Una temàtica que el grup lligarà amb la reivindicació poètica que en va fer Maria Mercè Marçal i amb les mobilitzacions feministes dels anys 60 i 70 del segle XX.

MAS:  El Prat de Llobregat arrenca la temporada de carxofa, el seu producte més emblemàtic, al Gastronomic Forum Barcelona


Per la seva banda, l’alumnat de l’INS Ribera Baixa situa el seu projecte en el marc de les assignatures de Llengua catalana i Literatura. El grup es troba immers en l’elaboració de guions, a partir dels quals enregistraran diferents curtmetratges recreant situacions fictícies, però versemblants, que reflecteixin el tema de la mentida, amb l’objectiu de fomentar la capacitat d’anàlisi crítica.


 


A continuació podeu visionar el vídeo que mostra el procés de treball de l’edició passada.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorA punt la segona entrega d’“El món a 150 cm”
Artículo siguienteEl tiempo en Semana Santa en Baix Llobregat
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí