Inicio Actualidad El Prat comptarà amb un Punt Lila per Carnaval a La Capsa

El Prat comptarà amb un Punt Lila per Carnaval a La Capsa

Esteu aquí

Aquesta iniciativa està destinada a sensibilitzar, informar i atendre en el cas de produir-se, assetjaments i/o agressions masclistes i LGTBIfòbiques

divendres, 9 febrer, 2024 – 11:00


Amb l’objectiu de que la festa de Carnaval, sigui una celebració segura i lliure de violències, l’Ajuntament del Prat instal·larà un Punt Lila a La Capsa.


Serà el dissabte 10 de febrer, de 23 a 3 h, en horari nocturn, a l’espai exterior de La Capsa. Allà es podrà trobar una carpa per tal de centralitzar totes les accions, tant preventives com d’actuació, en relació a les possibles accions violentes.


El Punt Lila comptarà amb la presència de professionals que dinamitzaran l’espai de la carpa i de parelles itinerants que aniran movent-se per l’espai.

MAS:  Es publica la selecció de participants de L’Aparador de Festa Major!


Consells de la campanya


  • Si presencies un comportament sexista o una agressió sexual, actua! Ofereix el teu suport, però respecta sempre les decisions de qui pateix l’agressió o el comportament sexista.

  • Tens dret a decidir quan vols dir no i quan vols dir sí.

  • Deixa clar a qui t’assetja el teu rebuig i, si insisteix, busca ajuda entre les teves amistats i coneguts, les informadores o els cossos de seguretat, si és necessari.

  • Assetjar no és lligar. Si algú no et fa cas i continues insistint, l’estàs assetjant: atura’t.

  • Viu la teva sexualitat de manera lliure i plaent! 

  • Si et trobes en una situació d’assetjament sexual o si veus que li està passant a algú, avisa el personal d’informació i/o els cossos de seguretat. Pots fer-ho personalment, trucant  al 112 i mitjançant l’app de Seguretat Ciutadana.


Si la situació ho requereix s’activarà el protocol contra les agressions sexistes en els espais de festa aprovat al 2017, emmarcat dins de les polítiques de gènere de la Regidoria de Feminisme i LGTBI.


L’objectiu general de l’elaboració del protocol és que totes les persones es puguin relacionar de forma segura i lliure.

MAS:  Ampliació de l'horari del cementiri amb motiu de la festivitat de Tots Sants

- Te recomendamos -
Artículo anteriorCierre temporal de la A-2 en Abrera por un accidente de tráfico
Artículo siguienteEstas serán las consecuencias legales del parricidio de los dos menores de Castro Urdiales, Cantabria?
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí