Inicio Actualidad Del Prat al món: un recorregut pels paisatges de la ciutat

Del Prat al món: un recorregut pels paisatges de la ciutat

Esteu aquí

El Ribera acull aquesta exposició col·lectiva, proposta de l’alumnat del Taller d’Art de Pintura de l’Escola d’Arts Visuals del Prat

dimecres, 7 febrer, 2024 – 15:00


L’exposició “Del Prat al món” és un projecte col·lectiu proposat per l’alumnat del Taller d’Art de Pintura de l’Escola d’Arts Visuals del Prat, que es mostrarà del 16 de febrer al 15 de març a La Tafanera, sala d’exposicions del Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa. Del Prat al món és un recorregut visual per diferents llocs de la ciutat, un viatge on descobrir i identificar paisatges rurals, entorns naturals i espais urbans. Una exposició que reflecteix una ciutat compartida plena de vivències per les persones que l’habiten.

MAS:  La Policia Local reforça els controls de la circulació de bicicletes i patinets per garantir la seguretat i la bona convivència


Aquest grup d’artistes presenten el concepte de paisatge des d’una perspectiva emocional i natural, i plantegen a través de diferents tècniques pictòriques com un espai-lloc pot formar part dels nostres records, emocions i vivències, transformant-se en paisatges únics guardats a dins de cadascun de nosaltres.


 


Paisatges col·lectius a La Tafanera


En el marc d’aquesta exposició, convidem a la ciutadania a diferents propostes dinamitzades pels creadors i creadores de la mostra a La Tafanera del Ribera. En primer lloc, el divendres 16 de febrer s’inaugura l’exposició amb una sessió titulada “Paisatge emocional”, en la que es crearà un mural col·lectiu de llocs i vivències amb diferents tècniques, que es podrà ampliar durant la visita guiada del dijous 29 de febrer, amb els autors i les autores de les obres. També es realitzaran propostes similars amb l’alumnat de primària els dies 6 i 7 de març, amb les que podran participar també del mural col·lectiu i del relat de les vivències de l’exposició. 

MAS:  El Prat de Llobregat arrenca la temporada de carxofa, el seu producte més emblemàtic, al Gastronomic Forum Barcelona


Per últim, el 27 de febrer, 5 i 6 de març, els autors i les autores estaran explicant els seus vincles personals i emocionals amb el territori als grups d’Interseccions en el context del projecte sobre la Identitat que estan treballant les Escoles Pepa Colomer i Ramón Llull.


 


Varietat de tècniques per representar espais de la ciutat


El projecte del Prat al món sorgeix de la necessitat dels artistes d’ensenyar les propostes de l’alumnat del Taller d’Art de Pintura de l’Escola d’Arts Visuals del Prat en un espai expositiu, a través del fil conductor del paisatge. A la seva proposta, plantegen un mapeig paisatgístic lligat a l’àmbit personal més enllà de l’estètic o tècnic. Busquen aprofundir en les vivències de cadascun dels participants, ensenyar quina relació tenen amb el seu passat i com aquests formen part dels seus records. També hi ha d’altres que treballen un discurs reivindicatiu i ecològic, una mirada crítica envers el context en què viuen.

MAS:  La ministra d’Habitatge i Agenda Urbana visita Cornellà de Llobregat per conèixer l’avanç de projectes d’habitatge social


La mostra reflecteix la varietat de tècniques que han estat treballant els i les artistes, a la que predominen tècniques pictòriques: l’oli, l’aquarel·la, també el gravat, en la tècnica calcogràfica i intervencions fotogràfiques amb el fototransfer i la cianotípia amb un caràcter més experimental propi de Projectes Lab.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorCornellà de Llobregat, tots els serveis a 15 minuts de casa a peu o en bici
Artículo siguienteLos Premios CODESPA, entregados por el Rey Felipe VI, reconocen el compromiso del sector privado con el trabajo digno y estable
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí