Inicio Actualidad La Biblioteca Antonio Martín acull una exposició itinerant sobre l’autor Manuel de...

La Biblioteca Antonio Martín acull una exposició itinerant sobre l’autor Manuel de Pedrolo

Esteu aquí

Emmarcat dins del Foment de la Lectura, del 21 de febrer al 10 de març es pot visitar al vestíbul de la biblioteca una àmplia mostra sobre la vida de l’escriptor i la seva obra

dijous, 29 febrer, 2024 – 10:00


En què consisteix


Aquesta exposició en petit format va començar a visitar diferents biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals des de l’any 2018 en motiu del centenari del naixement del Manuel de Pedrolo.


La mostra s’articula en tres parts:


  • Sis banderoles tipus roll-up que abasta la dimensió biogràfica i literària de l’autor lligat amb el concepte de límit de l’univers pedrolià. Cortesia de la Institució de les Lletres amb la col·laboració del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

  • Un escenari amb fons bibliogràfic, disponibles pel préstec

  • Recursos per descarregar-se digitalment


Un ràpid recordatori: qui era Manuel de Pedrolo


Manuel de Pedrolo i Molina (Aranyó, 1918 – Barcelona, 1990) és fill d’una família de propietaris rurals. Va viure a la zona de Cervera i Tàrrega I Valladolid, fins a establir-se a Barcelona després de la Guerra Civil. A partir del 1946 comença a escriure regularment. En 1949 publica el seu primer llibre, el poemari Ésser en el món. Escriptor prolífic, va rebre diferents premis literaris com ara el Víctor Català, el Sant Jordi, el Prudenci Bertrana o el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. 


Pedrolo, compromès amb la divulgació de la llengua catalana, es va encarregar de traduir alguns dels autors anglosaxons de més prestigi com William Faulkner, John Dos Passos o Henry Miller.


El seu nom estarà sempre lligat a la seva obra Mecanoscrit del segon origen, publicada a Barcelona per Edicions 62, l’any 1974, una història de ciència-ficció pionera a la seva època i lectura de referència atemporal.


Breu recull de fons bibliogràfic sobre l’autor i la seva obra


A la biblioteca es poden trobar, no només les seves creacions, sinó també una sèrie d’estudis sobre la seva trajectòria literària:


·         Manuel de Pedrolo: la llibertat insubornable, de Bel Zaballa


·         Manuel de Pedrolo: manual de supervivència, de Sebastià Bennasar


·         Manuel de Pedrolo, una mirada oberta: noves perspectives crítiques i didàctiques, a cura d’Anna M. Moreno, Francesco Ardolino i Jordi Malé


·         Pedrolo contra els límits, de Jordi Arbonès Montull


La plataforma Biblio Digital ofereix la possibilitat de descarregar-se digitalment aquestes obres, entre d’altres:


·       Mecanoscrit del segon origen


·       Joc brut


·       Massa boira i altres contes


·       Diferents volums de l’obra “Temps Obert” Un camí amb Eva Temps Obert I; Pols nova de runes velles Temps Obert IX


Serveis actius de la Biblioteca


El servei de préstec Ebiblio ofereix llibres, revistes i pel·lícules en format electrònic, així com la consulta del fons bibliogràfic al catàleg col·lectiu Aladí i al catàleg AtΣna.


Són diverses les vies de comunicació a través del correu de la biblioteca b.prat.am@diba.cat, al telèfon 933 705 152, les xarxes socials, Facebook i Instagram i al web de la biblioteca.




 


 

MAS:  Barcelona llora la muerte de su rinoceronte Pedro, el más longevo de Europa

- Te recomendamos -
Artículo anteriorNou espai de canguratge per al proper 12 de febrer
Artículo siguienteSetmana d’audicions d’instruments a L’Escola d’Arts en Viu
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí