Inicio Actualidad La cultura de la pau protagonitza el Dia Mundial de l’Educació

La cultura de la pau protagonitza el Dia Mundial de l’Educació

El 24 de gener es commemora el Dia Internacional de l’Educació, aquest any sota el lema “Aprendre per a una pau duradora”. Davant els efectes del canvi climàtic, l’erosió de les democràcies, les desigualtats, els discursos d’odi, la violència i els conflictes en el món, cal renovar el compromís actiu amb la pau i en aquest sentit, l’educació esdevé una poderosa eina per a abordar i prevenir aquests reptes en el futur.

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat vol fer-se ressò  d’aquest missatge, i recordar  que la via per assolir una societat més pacífica, justa i sostenible és l’educació. L’aprenentatge per a la pau és una eina de transformació social i contribueix a dotar les persones dels coneixements, valors, actituds, competències i comportaments com a agents de pau.

MAS:  8M, Cornellà reafirma el seu compromís amb el feminisme

La UNESCO també ens recorda el paper fonamental que exerceixen l’educació i els docents en la lluita contra el discurs de l’odi, un fenomen que s’ha multiplicat en els últims anys amb l’ús de les xarxes socials, danyant el teixit de les nostres societats. Mostra d’aquest esperit es la Recomanació sobre l’Educació per a la Comprensió, la Cooperació i la Pau Internacionals i l’Educació relativa als Drets Humans i les Llibertats Fonamentals (1974) i també la guia Abordar la incitació a l’odi mitjançant l’educació (2023) per a ajudar-nos a reforçar les polítiques públiques en aquest àmbit.

Disposeu de més informació sobre les celebracions de 2024 a la nota conceptual de la UNESCO i al programa de les celebracions del dia.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Parlamento Europeo acoge la película de Claudio Bisio, “La última vez que fuimos niños”
Artículo siguienteEl programa d’investigació contra el càncer infantil de l’Hospital Sant Joan de Dèu rebrà novament la recaptació solidària del pessebre de la plaça de la Vila
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí