Inicio Actualidad Mor Morfi Grei, el cantant de La Banda Trapera del Río

Mor Morfi Grei, el cantant de La Banda Trapera del Río

Morfi Grei, el darrer compoment original de La Banda Trapera del Río, ha mort ahir dijous als 64 anys d’edat, segons han informat fonts familiars a l’Ajuntament de Cornellà. En un comunicat, la família agraeix les mostres de condol i de suport, i demana respecte i intimitat en aquests moments tant difícils.

Miguel Ángel Sánchez Tenedor, el nom real de Morfi, va néixer a Melilla l’any 1959 i va arribar juntament amb la seva família a Cornellà durant la seva infància. És recordat principalment com a membre de La Banda Trapera del Río, un grup musical que es formar al voltant de 1976 al barri de Sant Ildefons de Cornellà, amb Morfi Grei com a vocalista, Modesto Agriarte ‘Tío Modes’ a la guitarra i Juan ‘Raf’ Pulido a la bateria. Està considerada la primera banda de punk de l’estat espanyol, i ha estat un referent per a moltes generacions de músics, sobretot en l’àmbit del rock dur. 

MAS:  Presentat el nou centre de recursos contra les violències masclistes de la ciutat

Amb una actitud molt radical a dalt de l’escenari, i amb lletres tant dures com reivindicatives, van estar actius durant una època molt convulsa socialment i personalment, fins que es va separar el 1982, després d’haver publicat el disc La Banda Trapera del Río (1979), a més de senzills i gravacions en directe. Durant els anys 90, es va publicar Guante de Guillotina (1993), gravat una dècada abans, que els va impulsar a una nova reunió i a publicar nous temes, fins a deixar-ho novament pocs anys després. Ja entrat el segle XXI, i després de la mort de Tío Modes l’any 2004, Morfi Grei i Raf Pulido tornen a reunir La Banda Trapera del Río amb nous components, i fins i tot van actuar a la plaça de Catalunya durant la festa major de Cornellà, al Corpus de l’any 2009, iniciant una gira per tot Espanya que es va veure truncada per la mort de Pulido.

MAS:  Treball als Barris promou la contractació de vuit persones i atén més de 150 a Sant Cosme

El mes de juny de l’any 2010, Morfi Grei va ser l’encarregat de llegir el pregó de les festes del Corpus des del balcó de l’Ajuntament. En els anys següents va continuar mantenint la seva activitat creativa, musical i literària, tot i diversos problemes de salut, que l’any 2022 van fer que es retirés temporalment per una intervenció quirúrgica. Des de l’Ajuntament de Cornellà, lamentem profundament la seva pèrdua, i volem fer arribar el condol de la corporació als seus familiars i amistats.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorFallece un futbolista marroquí en accidente de tráfico en Palau-saverdera
Artículo siguientePor duodécimo año consecutivo, PwC domina el asesoramiento en M&A en España
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí