Inicio Actualidad La Doctora Gemma Tribó, guanyadora del premi Josep Oliva a la cultura...

La Doctora Gemma Tribó, guanyadora del premi Josep Oliva a la cultura i tradició pageses 2023

Esteu aquí

El guardó, que enguany s’entrega a títol pòstum, es lliura en el marc de la Fira Avícola

divendres, 24 novembre, 2023 – 08:30


La Doctora Gemma Tribó Traveria ha estat la guanyadora del premi Josep Oliva a la cultura i tradició pageses 2023 després de la deliberació del jurat, que es va reunir el passat 20 de novembre. Aquest premi es lliura en el marc de la Fira Avícola i reconeix les persones i entitats catalanes que treballen per la difusió cívica i cultural dels valors de la pagesia, com a referents de sostenibilitat territorial i de transformació social i econòmica. Porta el nom de Josep Oliva en memòria del pagès del Prat que va lluitar per recordar les tradicions agrícoles locals.

MAS:  Petits Contes: el bon tracte a través dels relats


Tribó, que va morir el passat 26 d’octubre, era doctora en Història Contemporània i va centrar la seva tesi en l’estudi de l’evolució de l’estructura agrària del Baix Llobregat entre 1860 i 1930. La doctora es va convertir en l’experta en història agrària per excel·lència de la comarca i va ser reconeguda arreu de Catalunya, tal com mostren les seves conferències i publicacions. La seva tesi, molt ben rebuda en els àmbits acadèmics, va significar una destacada aportació al coneixement del passat agrícola del Baix Llobregat.


Tribó, que es va dedicar a la docència i la investigació, va culminar el seu estudi de la història agrària de la comarca amb la recent publicació La superació de la crisi agrària a finals del segle XIX al Baix Llobregat (1860-1930), llibre on dona a conèixer una síntesi de la seva tesi doctoral. A les conclusions de la publicació, Tribó afirma: “Finalment, la sensibilitat actual envers la preservació dels recursos naturals, la urgent transició energètica, les mesures actives per lluitar contra el canvi climàtic i la necessitat d’assolir una major sobirania alimentària haurien d’actuar com a estímuls per protegir i desenvolupar l’agricultura de km 0 de l’entorn de Barcelona”.

MAS:  Encara ets a temps de participar en l'enquesta de mobilitat


El jurat ha valorat la trajectòria d’una vida dedicada a l’estudi de la pagesia del Baix Llobregat i ha rendit un homenatge pòstum a Tribó amb la concessió d’aquest premi.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLaLiga y Tebas salen airosos en el caso de la querella del Real Madrid, confirma la AN
Artículo siguienteTragedia en El Port de la Selva: un fatal accidente de velero deja dos muertos
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí