Inicio Actualidad Fixades les línies d’actuació del Pla Educatiu d’Entorn per al curs 2023-2024

Fixades les línies d’actuació del Pla Educatiu d’Entorn per al curs 2023-2024

Esteu aquí

Fomentar l’esport entre els adolescents, avançar en l’equitat educativa i en l’acollida de l’alumnat nouvingut, aspectes destacats del pla de treball

divendres, 27 octubre, 2023 – 14:00


El Centre Cívic Palmira Domènech va acollir ahir a la tarda la Comissió Representativa – Institucional del Pla Educatiu d’Entorn del Prat (PEEP) en el marc de la qual es van aprovar les línies d’actuació de cara al curs 2023-2024. La trobada va comptar amb la presència de la tinenta d’alcalde d’Educació, Cultura i Comunitat, Anna Martín, així com de representants dels departaments d’Educació, Àrea Social i Esports de l’Ajuntament. També van assistir-hi representants d’inspecció educativa i de serveis educatius, centres educatius, AFAs, d’entitats socials, del Consorci de Normalització Lingüística i del Centre de Formació de Persones Adultes Terra Baixa.

MAS:  L'assaig d'un gran berenar a l'institut Escola Pepa Colomer de la mà de l'Escola d'Arts Visuals del Prat


D’entre les matèries que inclou el pla de treball d’enguany, es va posar l’accent en el foment de l’esport entre els adolescents, aspecte en què es va detectar la necessitat d’una major complicitat i sinergia entre les actuacions municipals i les dels centres. Així mateix, es va remarcar que cal continuar avançant en l’equitat educativa per tal d’alleujar les dificultats de les famílies per assumir despeses com ara la renovació dels llibres amb motiu del canvi de currículum. També es va abordar l’acollida de l’alumnat nouvingut, en la qual es va plantejar la existència de recursos insuficients, ja que les aules d’acollida són limitades, i la necessitat de millorar la coordinació a l’hora de presentar a les famílies des dels centres educatius el ventall de recursos d’acollida. Un altre repte de cara al curs actual és la promoció de l’ús social del català.

MAS:  Formació en coeducació adreçada a la comunitat educativa del Prat


El PEEP contempla dinou actuacions


Enguany, el PEEP té previst desenvolupar un total de dinou actuacions vinculades als cinc objectius generals del pla. De la mateixa manera, es van assenyalar les deu actuacions que es pretenen dur a terme en el marc del Pla Educatiu d’Entorn de Sant Cosme.


Pla Educatiu d’Entorn


El Pla Educatiu d’Entorn del Prat (PEEP) és una iniciativa del Departament d’Educació i l’Ajuntament del Prat que vol donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves de la nostra ciutat.


El PEEP s’adreça a tot l’alumnat del Prat i vetlla pel seu èxit educatiu en totes les dimensions:  personal, acadèmica, social i laboral. Per fer-ho possible, fomenta la convivència i la cohesió social amb atenció especial a l’equitat i la igualtat d’oportunitats; el dret a la diferència i la interculturalitat; el foment de la llengua catalana amb respecte i valoració de la diversitat lingüística; i la convivència, el sentit de pertinença i el compromís cívic.

MAS:  La policia local deté un home acusat de provocar els incendis dels darrers dies en diversos punts de la ciutat


- Te recomendamos -
Artículo anteriorMor la historiadora del Baix Llobregat Gemma Tribó
Artículo siguienteGrandes marcas como Doctoralia, The Beemine Lab y Biotecna se presentan en FisioExpo Madrid
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí