Inicio Actualidad Inici d’obres dels nous ascensors que enllaçaran Sant Ildefons amb el parc...

Inici d’obres dels nous ascensors que enllaçaran Sant Ildefons amb el parc de Can Mercader

Les obres suposen una millora substancial en la connectivitat entre el barri de Sant Ildefons i el d’Almeda i la millora de l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda

 L’Ajuntament de Cornellà ha iniciat les obres de construcció de dos ascensors des de l’avinguda Salvador Allende fins al parc de Can Mercader amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda i optimitzar la connectivitat entre els barris de Sant Ildefons i Almeda.

Les obres tindran una durada aproximada de 8 mesos i un pressupost de prop d’1 milió d’euros, que es finançaran amb Fons Next Generation EU. Els ascensors es construiran des de la zona de talús ubicat a l’avinguda Salvador Allende(proper a la Residència Teresa Duran). El talús on s’ubicarà té actualment un desnivell de 23,5metres, el que suposa una barrera física, a més de la fragmentació que suposen les vies del tren.

MAS:  La lectura del testament de Sa Majestat Carnestoltes i l’encesa de la foguera de la Quaresma posen fi a una setmana sota el mandat de l’Avarícia 

L´Ajuntament planteja millorar l´accessibilitat instal·lant  dos ascensors amb passarel·les de vianants que faran més  accessible la zona del  talús amb una solució  adoptada amb la topografia del parc.

El primer ascensor es situarà davant del passeig-mirador de l´Av. Salvador Allende. Mitjançant una passarel·la de 10m perpendicular al passeig, s´accedirà a la primera torre d’ascensor que baixarà 10,5m amb una única parada que desembarcarà al camí inferior. A continuació, des del mateix camí, just davant,  es podrà accedir a la segona passarel·la de 13m de longitud i que donarà accés a la segona torre d’ascensor que baixarà 13m amb dos parades. La primera parada desembarcarà a la  cota de l´antiga estació de tren de Sant Ildefons i la segona parada desembarcarà  al nivell del pas sota vies.

MAS:  El Prat, ciutat compromesa amb les persones refugiades

Una primera actuació a la dècada dels anys 90

La zona d’accés a Can Mercader ja va ser remodelada a finals de la dècada dels anys 90 gràcies al projecte: “Connexió, interrelació i ordenació d´un espai situat entre la part alta i la part baixa de Cornellà de Llobregat” impulsat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.  Aquest va millorar tota la topografia del talús realitzant el passeig-mirador de l´Avinguda Salvador Allende amb els camins,  els  talussos i  murs de pedra,  així com les escales i rampes que permeten  la baixada actual cap al parc. Posteriorment es va fer l´actuació del pas per sota vies que va acabar de comunicar el parc i va permetre suprimir una gran barrera arquitectònica.

MAS:  L’Ajuntament i els agents socials del Prat han executat el 94% de l’estratègia local per fer front a l’impacte de la covid acordada fa dos anys

- Te recomendamos -
Artículo anteriorVÍDEO | Así fue la noche de los ‘cristales rotos’ en Molins de Rei
Artículo siguienteTragedia en L’Ametlla de Mar | Un matrimonio pierde la vida al ahogarse en su coche
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí