Inicio Actualidad El Prat, ciutat compromesa amb les persones refugiades

El Prat, ciutat compromesa amb les persones refugiades

dimarts, 20 juny, 2023 – 13:30


Avui, 20 de juny es commemora el Dia Internacional de les Persones Refugiades.


L’objectiu d’aquest dia és fer visible la situació de persones que han hagut de marxar de casa seva per diferents motius: conflictes bèl·lics, motius polítics, ètnics, religiosos, de gènere o d’orientació sexual.


A hores d’ara, la població refugiada supera els 100 milions de persones al món. Una de les causes principals que han incrementat aquesta xifra ha estat el conflicte bèl·lic que encara continua actiu a Ucraïna. També els motius mediambientals provocats pel  canvi climàtic (sequeres, desertificació, pujada del nivell del mar, etc..) són part important d’aquest augment de persones desplaçades.

MAS:  Nou cicle de grau mitja i ampliació de places pel proper curs 2022/2023


Segons la Comissió Catalana d’Ajut al Refugiat. El 85% d’aquestes persones malviuen a països fronterers amb territoris en conflicte. Només el 15%, es troba a països desenvolupats i d’aquest percentatge tant sols el 6%, viuen a països considerats econòmicament rics.


Per aquest motiu des del Prat es continua treballant per fer visible aquesta realitat amb l’objectiu de seguir creant una ciutadania pratenca solidària i compromesa amb els drets de les persones refugiades.


Sensibilització


El dilluns, 26 de juny, a les 18 h, les Cases d’en Puig acolliran una xerrada que comptarà amb un testimoni en primera persona d’una persona refugiada.


Serà el de la Nadia Ghulam. Una dona afganesa que va haver de fugir del regim talibà i de la cruenta guerra civil del seu país, fent-se passar per un home durant més de 10 anys, per tal de poder posar fora de perill a la seva família.

MAS:  Torna l’Aplec de la Tartana


Acció


A banda de sensibilitzar, l’Ajuntament del Prat, des de fa anys, desenvolupa accions d’acollida a les persones refugiades, a través de convenis amb ONG especialitzades, com per exemple, Creu Roja.


També, a través del Servei d’acollida a les persones migrades i refugiades es rep i es dona orientació a totes les persones que volen demanar protecció internacional per tal que puguin accedir a recursos i serveis específics.


Actualment, El Prat acull majoritàriament persones amb protecció internacional procedents d’Ucraïna però també sol·licitants de protecció internacional de països llatinoamericans com Hondures, El Salvador i Colòmbia. També viuen a la ciutat persones procedents d’Afganistan.


Per altra banda, cal destacar que el passat mes de gener, l’Ajuntament del Prat va obrir una convocatòria per contractar persones refugiades d’Ucraïna i persones transsexuals per tal de donar suport administratiu i tècnic a diversos serveis municipals durant 12 mesos. Aquestes contractacions s’emmarquen en el programa de Treball i Formació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), que vol facilitar l’accés al món laboral de col·lectius vulnerables.

MAS:  Gaudir de la natura i el descans a l'estiu als parcs urbans de Cornellà

- Te recomendamos -
Artículo anteriorTorna l’Estiu + Jove amb una programació d’activitats dirigides al jovent de la ciutat
Artículo siguienteUnes cinquanta persones participen a la trobada d’agraïment a les voluntàries i voluntaris del projecte Antenes
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí